Hlavní obsah

Recept na mobilní úspěch? Špičkový výkon a extrémně rychlé dobíjení

Novinky, lez

Dlouho trvající dobíjení je častý nešvar extrémně výkonných mobilů, i když se výrobci snaží s tímto problémem bojovat. Patrně nejdál je v tomto ohledu chystaná vlajková loď od společnosti Xiaomi, která bude tím nejvýkonnějším smartphonem na trhu. K plnému dobití přitom bude stačit pouhých pár desítek minut.

Foto: mif, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Jedno z nejrychlejších nabíjení nabízí Galaxy Note 10+, který v současnosti představuje to nejlepší v nabídce společnosti Samsung. Akumulátor s kapacitou 4300 mAh s 45W nabíječkou v praxi doplní energii za 35 minut.

Sluší se nicméně podotknout, že tento adaptér je nutné dokoupit zvlášť. Součástí balení je totiž pouze 25W nabíječka, které plné dobití trvá 65 minut. I to je ale velmi solidní výsledek.

Nejvýkonnější čipset dostane nejprve smartphone od Xiaomi

Mobil

Chystaný smartphone Xiaomi Mi 10 nicméně bude ještě rychlejší. Patrně jako první telefon na světě bude schopný pracovat s 50W adaptéry, díky kterým by měl zvládnout nabití z 0 na 100 % také za 35 minut – je to však lepší výsledek než v případě konkurenčního modelu od Samsungu.

Galaxy Note 10+ má totiž akumulátor s kapacitou 4300 mAh, zatímco Xiaomi Mi 10 nabídne 4500mAh baterii. Tedy jinými slovy i s větší baterií bude dobití díky novému standardu trvat stejně dlouho.

Foto: archív výrobce

Samsung Galaxy Note 10+

Špičkový výkon

Xiaomi Mi 10 má být zároveň nejvýkonnějším smartphonem na trhu, jak se již dříve nechal slyšet prezident tohoto čínského podniku Lin Bin. Novinka totiž bude údajně jako první na světě vybavena špičkovou platformou Snapdragon 865.

Alespoň v rychlosti připomeňme, že nový čipset je nástupcem letošního modelu Snapdragon 855 od Qualcommu. Ve srovnání s ním by měl být až o čtvrtinu výkonnější, což je zásluha nové generace jader nazývaných Kryo 585.

Boj o nejvýkonnější mobil odstartuje příští rok

Mobil

Půjde o osmijádrový čip, který se skládá z jednoho výkonného jádra taktovaného na 2,84 GHz, tří podpůrných jader s frekvencí 2,42 GHz a čtyř úsporných jader taktovaných na 1,8 GHz.

Polepšit by si telefon měl také v oblasti mobilní grafiky. Snapdragon 865 totiž nabídne nové grafické jádro Adreno 650, které slibuje až o 20 % vyšší výkon. K tomu by měla dopomoci mimo jiné podpora rychlejších pamětí LPDDR5.

Na bližší informace o tomto špičkovém telefonu si však budeme muset ještě počkat. Lin Bin totiž neprozradil, na kdy přesně je naplánována premiéra. Jisté je pouze to, že se tak má stát v prvním kvartálu letošního roku.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám