Hlavní obsah

První modulární smartphone zlevnil o tisíce korun

Novinky, ort

Hned o několik tisíc korun zlevnil za poslední tři měsíce první modulární smartphone na světě. Model LG G5 přitom stále svými parametry patří k těm nejlepším chytrým telefonům, jaké jsou aktuálně k dostání.

BEZ KOMENTÁŘE: LG G5 v akciVideo: LG

 
Článek

Ještě v dubnu se smartphone LG G5 prodával za více než 19 000 korun. [celá zpráva]

Podle nákupního rádce Zboží.cz, který provozuje společnost Seznam.cz, se nicméně v posledních týdnech ceny propadly až pod hranici 13 tisíc korun. Nejlevněji je totiž modulární telefon možné pořídit za 12 890 Kč.

Nejčastěji se ceny tohoto modelu však pohybují v rozmezí 13 000 Kč až 13 500 Kč. Sluší se nicméně podotknout, že někteří prodejci stále ještě nabízejí přístroj za více než 19 tisíc korun.

Foto: archív výrobce

LG G5

Chytrý telefon LG G5 vypadá na první pohled jako obyčejný mobil, má však navíc odnímatelnou celou spodní stranu. Místo ní je možné vložit do útrob smartphonu jiné moduly.

Adaptér Hi-Fi Plus s B Play má speciální sluchátkový konektor, který je napojen na elektroniku od společnosti Bang & Olufsen. Dokáže přehrávat hudbu ve 32bitové kvalitě a podporuje 383kHz audia. V praxi se tak telefon s tímto adaptérem promění na kapesní hi-fi přehrávač.

Druhý modul, zvaný LG Cam Plus, navíc telefonu přidá dvě hardwarová tlačítka (spouště kamery a fotoaparátu) a rolovací kolečko, kterým je možné zoomovat a zároveň měnit nastavení fotoaparátu.

Zmiňované moduly se nicméně k telefonu dokupují zvlášť. Postupně by se měla navíc nabídka modulů rozrůstat.

Foto: archív výrobce

Fotografický modul zvaný LG Cam Plus

Foto: archív výrobce

Fotografický modul zvaný LG Cam Plus

Ani v ostatních parametrech novinka nijak nezaostává za konkurencí, ba naopak patří k tomu nejlepšímu, co je aktuálně možné dostat. To je zásluha především osmijádrového procesoru Qualcomm Snapdragon 820, jenž je taktován na 2,15 GHz, a 4 GB operační paměti.

Pro uložení dat je dispozici 32GB úložiště, které je možné dále rozšiřovat prostřednictvím paměťových karet typu microSD. Displej má úhlopříčku 5,3 palce a rozlišení 2560 × 1440 obrazových bodů.

Foto: archív výrobce

LG G5

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám