Hlavní obsah

Nová konkurence iPhonu se chystá do Česka. Samsung nabídne nový top model

Novinky, ort

Už tento týden v pátek by se měla začít oficiálně prodávat nová vlajková loď společnosti Samsung. Chytrý telefon Galaxy S6 edge+ je přímým vyzyvatelem iPhonů od Applu. Uživatele láká především na zakřivený displej a špičkový výkon.

Foto: Mary Altaffer, ČTK/AP

Samsung Galaxy S6 edge+

Článek

Nové iPhony odhalí Apple nejspíše až na konci září. To je i jeden z hlavních důvodů, proč si Samsung s uvedením nové vlajkové lodi tak pospíšil – na pultech obchodů se tak plusko ukáže dříve než konkurence s logem nakousnutého jablka.

Galaxy S6 edge+ se v Česku nabízí v rámci předobjednávky již od poloviny srpna. Ceny základního 32GB modelu začínají podle nákupního rádce Zboží.cz, který provozuje společnost Seznam, na 22 590 Kč. Zájemci o 64GB verzi pak zaplatí 25 390 korun.

Foto: Andrew Kelly, Reuters

Samsung Galaxy S6 edge+

Po hardwarové stránce patří Galaxy S6 edge+ k tomu nejlepšímu, co je možné aktuálně zakoupit. Pracovní tempo udává osmijádrový čip, jehož čtyři jádra pracují na frekvenci 2,1 GHz a další čtyři na 1,5 GHz. K dispozici jsou dále 4 GB operační paměti typu LPDDR4.

Výkon by tak měl být díky vyšší kapacitě operační paměti o něco vyšší než u předchůdce. Ten se přitom pyšnil titulem nejvýkonnější smartphone na světě, který nyní nejspíše převezme právě uvedená novinka.

Foto: Andrew Kelly, Reuters

Samsung Galaxy S6 edge+

Displej má úhlopříčku 5,7 palce, rozlišení 2560 x 1440 obrazových bodů (518 ppi) a je vybaven technologií Super AMOLED. Dotykový panel je navíc zakřivený – plynule přechází z přední části na bočnice. Displej na bočnicích má být využit pro zobrazení času, notifikaci, ale také pro ovládání některých aplikací a funkcí.

Tři nové iPhony

Letos bychom se podle dříve uniklých informací měli dočkat hned tří nových iPhonů. V první řadě by se mělo jednat o nástupce aktuálně nabízených modelů – menší iPhone 6S a větší iPhone 6S Plus. 

Hlavní novinkou by měla být funkce Force Touch, kterou disponuje i nový Macbook. V podstatě jde o technologii, díky které je displej schopen rozeznat více intenzit přítlaku, což může být využito například pro pohodlnější ovládání. 

Ukázat by se měl navíc ještě levnější iPhone 6C, který bude vybaven plastovým krytem na zadní straně.

Ve výbavě nechybí ani čtečka otisků prstů, zabudovaná v domovském tlačítku. Samozřejmostí jsou také rychlé datové přenosy LTE kat. 6, které nabízejí teoretickou rychlost až 300/50 Mbps.  [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám