Hlavní obsah

Nokia prodala čtyři milióny supermobilů N8

Novinky, Miloslav Fišer

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nokia N8 je vlajkovou lodí stejnojmenného finského výrobce, který se snaží zaujmout prostorným dotykovým displejem, vysokým výkonem a povedeným fotoaparátem. Jen za poslední tři měsíce se měly prodat podle analytické agentury Inderes Oy až čtyři milióny tohoto supermobilu. Nokia zatím oficiální prodejní výsledky nezveřejnila.

Foto: Novinky

Nokia N8

Článek

Podle odhadů agentury Inderes Oy by tak Nokia N8 patřila mezi nejprodávanější telefony současnosti. Na samotný vrchol ale nejspíše nedosáhne, i když s výsledky mohou ještě výrazně zahýbat vánoční prodeje.

Prvenství patří podle posledních výsledků ze třetího čtvrtletí loňského roku společnosti Apple a jejímu nejnovějšímu iPhonu 4. Toho se za zmíněné období prodalo podle serveru Unwiredview.com zhruba 14 miliónů kusů.

Foto: Novinky

Nokia N8

Nokia N8 je vybavena 12megapixelovým fotoaparátem s xenonovým bleskem, který dokáže natáčet videa ve vysokém rozlišení. Data přístroj ukládá na vestavěnou paměť s kapacitou 16 GB. Tu je navíc možné dále rozšířit pomocí micro SDHC karet.

Pro úplnost dodejme, že telefon má 3,5palcový displej s rozlišením 360x640 obrazových bodů, procesor s taktem 680 MHz a 256MB operační paměť.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám