Hlavní obsah

Nejlepší smartphone od HTC láká na dva displeje

Novinky, chm

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost HTC ve čtvrtek oficiálně odtajnila svou novou vlajkovou loď mezi chytrými telefony. Model zvaný U Ultra láká na špičkovou hardwarovou výbavu, zároveň ale i na praktické vychytávky, jako je například integrace druhého displeje.

BEZ KOMENTÁŘE: HTC U UltraVideo: HTC

 
Článek

Na první pohled vypadá novinka jako úplně tuctový chytrý telefon. Prakticky celou přední stranu zakrývá displej s úhlopříčkou 5,7 palce, který se chlubí rozlišením 2560 x 1440 obrazových bodů.

Při bližším ohledání si však pozornější jedinci všimnou, že podél horního okraje se pyšní ještě monitorem. Jde v podstatě o malý tenký proužek s úhlopříčkou 2,05 palce a rozlišením 1040 x 160 pixelů. Jeho hlavním úkolem je nepřetržitě zobrazovat všechny důležité informace, jako je například aktuální čas, nesplněné úkoly, schůzky z kalendáře či zástupce zvolených aplikací a kontaktů.

Druhý displej má tak výrazně zjednodušit a zrychlit používání různých rutinních funkcí, které uživatelé využívají každý den.

Foto: archív výrobce

Druhý displej se ukrývá v horní části čelní strany.

Kvalitní fotoaparáty, slušná výbava

Dalším lákadlem nové vlajkové lodi mají být použité fotoaparáty. Na čelní straně je umístěn 16megapixelový senzor, na zadní pak 12megapixelový – ten navíc využívá technologii ultrapixelů. Ty jsou schopny proti tradičním fotosenzorům přijímat citelně více světla, což by v kombinaci s čočkou s ohniskem f/1.8 mělo zajistit velice slušnou obrazovou kvalitu i za horších světelných podmínek.

Zajímavé je také to, že hlavní fotoaparát dokáže natáčet videa s prostorovým zvukem. V útrobách telefonu se totiž ukrývají hned čtyři mikrofony. Mimochodem natáčet je možné až v rozlišení 4K.

Foto: archív výrobce

HTC U Ultra

HTC U Ultra se chlubí stejně jako jeho předchůdci také integrací stereofonních reproduktorů. Výrobce se nicméně zbavil sluchátkového konektoru jack 3,5 mm, podobně jako například společnost Apple. Nově se tak sluchátka připojují prostřednictvím univerzálního rozhraní USB-C, nebo bezdrátově.

Hanbu novinka nedělá výrobci ani v otázce výkonu. Srdcem telefonu je čtyřjádrový procesor Snapdragon 821, jehož dvě jádra jsou taktována na 2,15 GHz a další dvě na 1,6 GHz. Do vínku dostal stroj dále 4 GB operační paměti. Na výběr bude z úložných prostorů o velikosti 64 a 128 GB, v obou případech se přitom počítá s podporou paměťových karet typu microSD.

Kdy se nová vlajková loď ukáže na pultech obchodů a za jakou cenu, zatím výrobce neprozradil. S ohledem na výbavu lze nicméně očekávat, že cena se bude pohybovat nad hranicí 20 000 Kč.

Model střední třídy

Otazník nad dostupností a cenou visí také v případě druhé novinky, která si odbyla premiéru na čtvrteční tiskovce. Řeč je o modelu střední třídy U Play.

BEZ KOMENTÁŘE: HTC U PlayVideo: HTC

Ten je citelně menší než vrcholné provedení zmiňované výše, staví totiž na 5,2palcovém displeji s rozlišením Full HD, tedy 1920 x 1080 obrazových bodů. V útrobách přístroje se pak ukrývá procesor MediaTek Helio P10, jehož dvě jádra pracují při frekvenci 2,1 GHz a další dvě při taktu 1,2 GHz, 4 GB operační paměti a hlavní fotoaparát s rozlišením 16 megapixelů.

Na výběr bude opět ze dvou modelů, které se budou lišit kapacitou úložného prostoru. Základ nabídky bude tvořit 32GB verze, pro náročnější pak bude určen 64GB model. Nezapomnělo se ani na slot na paměťové karty typu microSD.

Původně se předpokládalo, že HTC ukáže na tiskovce také druhou generaci své virtuální helmy Vive. To se ale nakonec bohužel nepotvrdilo.  [celá zpráva]

Foto: archív výrobce

HTC U Play

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám