Hlavní obsah

Nabídky neomezeného volání se vyostřují, Vodafone odhalil nové tarify

Novinky, mif
Aktualizováno

Češi, kteří zatím nepodlehli tarifovému šílenství, udělali dobře. Po odstartování dubnové kampaně Telefóniky se totiž T-Mobile i Vodafone předhánějí, kdo přijde na trh s ještě zajímavější nabídkou. Ve čtvrtek například Vodafone představil nové neomezené tarify Red, mezi jejichž přednosti patří především vysoký datový limit pro brouzdání na internetu a volné minuty do zahraničí i roaming v ceně.

Foto: Reuters

Ilustrační foto

Článek

Novou nabídkou srovnává Vodafone krok se zahraničními pobočkami, například v Británii nebo v Maďarsku. V dubnu odhalené neomezené tarify tak byly, jak zástupci operátora avizovali již dříve, pouze dočasnou nabídkou.

Neomezené volání a SMS, byť pouze v rámci vlastní sítě, nabízí základní tarif Start. Za 249 Kč k němu zákazníci navíc získají také 20 MB dat pro brouzdání na internetu. Dalších 130 volných minut do ostatních sítí a 150MB limit pak nabízí za 499 Kč tarif Red v síti.

Foto: Vodafone.co.uk

Nabídka tarifů Red u britského Vodafonu.

Za 699 Kč pak lidé získají 1,5 GB dat a neomezené volání i SMS do všech sítí. Tuto nabídku bylo možné pořídit až doposud u Vodafonu za 691 Kč, datový limit však byl nižší (1,2 GB).

Patrně nejzajímavější jsou ale dva nejvyšší tarify. Kromě neomezeného volání a SMS zpráv k nim operátor přidá výrazně vyšší datové limity a zahraniční hovory. Nabídka za 1499 Kč obsahuje 10 GB dat, 1000 minut volání do zahraničí, 600 minut a 300 MB v roamingu. Levnější tarif za 999 Kč pak nabídne 4 GB dat a tisíc minut pro volání do zahraničí.

„Rozhodli jsme se, že s novými tarify přineseme zákazníkům i něco víc než jen neomezené volání a SMS. Zákazníci si proto mohou pořídit k tarifu zvýhodněný telefon, 50% slevu na datovou SIM kartu nebo třeba službu pro zabezpečení obsahu chytrých telefonů a tabletů. Tu ocení hlavně firemní zákazníci, pro které jsou data často daleko cennější než samotný přístroj,“ uvedl Petr Ryska, viceprezident pro firemní zákazníky Vodafonu.

Neomezené volání i pro předplacenky

Neomezené volání a SMS zprávy nejsou výsady pouze paušálních zákazníků. Tuzemští operátoři nabízejí tyto služby také pro předplacenky. Například u Vodafonu je možné aktivovat balíček Neomezené volání do sítě na den za 20 Kč.

Na stejnou sumu vyjde i nabídka Nonstop víkend, která zahrnuje oba poslední dny v týdnu. Oba balíčky však obsahují neomezené volání a SMS zprávy pouze v rámci vlastní sítě.

Nabídku pro předplacenky spustila v květnu také konkurenční Telefónica. U té je možné zakoupit balíčky vždy na týden. Za 100 Kč získají lidé neomezené volání v rámci O2, za 225 Kč pak volání i SMS do všech sítí a navíc ještě 250 MB dat.

Nejvyšší nabídka vyjde na 275 Kč a kromě neomezeného volání do všech sítí a bezplatných SMS zpráv obsahuje navíc 750MB limit. I poslední balíček je platný opět na sedm dní.

T-Mobile sází na odměny za dobití. Zákazník si může vybrat například mezi voláním do všech sítí a 2,50 Kč do všech sítí, nočním volání v rámci vlastní sítě zdarma či 25 MB internetu na týden.

Anketa

Pořídili jste si už neomezený tarif?
Ano, neodolal jsem nabídce.
11,3 %
Ne, stále ještě vyčkávám na lepší nabídku.
77,6 %
Používám předplacenku.
11,1 %
Celkem hlasovalo 27075 čtenářů.

Neomezené volání v Česku

Telefónica nabídla v dubnu 2013 neomezené volání a SMS do všech sítí a připojení k internetu s jedním GB dat pod označením Free CZ za paušální poplatek 749 Kč měsíčně při úvazku na dva roky. To byla tehdy méně než poloviční cena proti dřívější nabídce.

Vodafone pak o pouhý den později přispěchal s nabídkou neomezeného volání a SMS za 691 korun měsíčně. Tato nabídka platila při závazku na 24 měsíců a obsahovala 600 MB přenesených dat. Bez úvazku pak zákazníci zaplatili 901 korun. U Telefóniky je příplatek 150 korun.

V případě T-Mobilu byla nabídka nejprve totožná s tarify od společnosti Telefónica. Firma nabídla neomezené volání a SMS do všech sítí plus jeden GB přenesených dat za 749 korun měsíčně. Později však byl navýšen datový limit na 1,5 GB.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám