Hlavní obsah

Mobilní ikona Razr se odkládá. Na neurčito

Novinky, lez

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ještě před koncem letošního roku se měla na pultech obchodů objevit nová generace ikonického mobilu Razr a vůbec poprvé v historii značky Motorola s ohebným displejem. Nyní však zástupci společnosti odsunuli start prodeje na neurčito.

Skládací chytrý telefon se skládacím displejem Motorola RazrVideo: archív výrobce

 
Článek

Premiéru si reinkarnace mobilní legendy odbyla už minulý měsíc, výrobce přitom tehdy avizoval, že se přístroj začne na zahraničních trzích prodávat ve čtvrtek 26. prosince. Tak se ale nestalo, místo toho přišli zástupci podniku s vysvětlením.

Důvodem odkladu prodeje je prý nebývalý zájem o novinku, který dalece předčil predikce. „Proto jsme se rozhodli přizpůsobit termín předprodeje tak, aby lépe odpovídal poptávce ze strany zákazníků,“ uvedli zástupci Motoroly.

Mobilní ikona Razr se vrací. Tentokrát s ohebným displejem

Mobil

„Pracujeme na zajištění takového množství telefonů, abychom co nejlépe zajistili dostupnost Razeru v době startu prodeje,“ doplnili. Neprozradili však, kdy by se tak mělo stát. V tuto chvíli tedy nad zahájením prodeje visí otazník.

Nový Razr má 6,2palcový displej s poměrem stran 21:9. Když jej však složíte, můžete využívat druhou 2,7palcovou obrazovku pro zobrazení nejdůležitějších oznámení a rychlou práci s některými funkcemi telefonu.

Foto: archív výrobce

Motorola Razr (2019)

Foto: archív výrobce

Motorola Razr (2019)

Konkrétně můžete uskutečňovat hovory, odpovídat na zprávy, platit klepnutím, ovládat hudbu, dělat selfie, používat Google asistenta a přistupovat k přizpůsobeným nastavením, jako je například zapnutí nebo vypnutí Bluetooth, Wi-Fi, hotspotu a dalších – a to vše bez toho, abyste kdykoliv otevřeli váš telefon.

Konstrukce novinky je vyrobena z nerezavějící oceli a odolného skla 3D Gorilla Glass. Po vzoru svých předchůdců si novinka zachovává velmi tenký a elegantní design. Vedení podniku se přitom netají tím, že vyrobit takový přístroj nebylo vůbec jednoduché.

„Navrhli jsme průmyslově první, patentem chráněný pant bez mezery, který umožňuje, aby zůstaly obě strany přizpůsobeného polymerového flexibilního zobrazovacího systému po zavření dokonale zarovnané a chrání displej před úlomky a prachem,“ konstatovali zástupci podniku.

Foto: archív výrobce

Motorola Razr (2019)

Foto: archív výrobce

Motorola Razr (2004)

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám