Hlavní obsah

Mobil se složí jednoduše jako papír. V prodeji bude už příští rok

Novinky, ort

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kuloáry se už nějakou dobu proslýchá, že společnost Samsung pracuje na novém mobilu, který bude možné složit do kapsy podobně jednoduše jako list papíru. Podle korejského serveru ETNews bychom se takového zařízení měli dočkat už v příštím roce.

BEZ KOMENTÁŘE: Skládací mobil od Samsungu dokáže nahradit i tabletVideo: Samsung

 
Článek

Původně se předpokládalo, že tzv. skládací smartphony se v prodeji objeví už letos. Na velkých světových veletrzích s výpočetní technikou – v lednu na CESu v americkém Las Vegas a v únoru na MWC ve španělské Barceloně – však žádné podobné zařízení nakonec představeno nebylo.

Prototyp se už testuje

To ale údajně podle serveru ETNews neznamená, že by žádný výrobce na takovémto zařízení nepracoval. Jihokorejský Samsung má prý hotový prototyp, který se v současnosti už usilovně testuje.

Finální verze má být světu odhalena v lednu, pravděpodobně se tak ukáže právě na největším počítačovém veletrhu CES.

Práci na skládacím smartphonu však zatím zástupci společnosti Samsung oficiálně nepotvrdili. Návrh toho, jak by takové zařízení mohlo vypadat, nicméně prezentovali už předloni. Jak je vidět na videu výše, jde o křížence mezi tabletem a chytrým telefonem.

Když tablet nepoužíváte, jednoduše jej složíte, aby se mohl snáze přenášet. Zároveň jej můžete díky druhému displeji používat také jako chytrý telefon.

Foto: archív výrobce

Samsung Galaxy S7 edge

Samsung koketuje se zakřivenými displeji již delší dobu. Letos například ukázal model Galaxy S7 edge, který má displej na třech stranách. Je totiž zakřivený a z čelní strany plynule přechází na bočnice. [celá zpráva]

Konstrukci, kterou by bylo možné ohýbat, ale jihokorejský elektronický gigant zatím na žádném zařízení určeném k prodeji neukázal. Právě to by se ale mělo změnit v příštím roce.

Foto: LG

Rolovací nebo skládací mobily a tablety by se na pultech obchodů měly objevit už v roce 2017.

Reklama

Výběr článků

Načítám