Hlavní obsah

Microsoft ukáže nové chytré telefony Lumia. A možná i něco víc

Novinky, ort

Společnost Microsoft svolává novináře do amerického New Yorku. V úterý zde totiž bude odhalovat novinky pro předvánoční trh. Jak upozornil server Winsupersite.com, prezentace se bude točit okolo další generace chytrých telefonů Lumia. Těšit se ale prý můžeme na daleko více novinek.

Foto: Microsoft

Pozvánka na tiskovou konferenci společnosti Microsoft

Článek

Co přesně bude odhaleno, zatím zástupci amerického softwarového gigantu neprozradili. Všechna esa si šetří v rukávu až na slavnostní galavečer.

S největší pravděpodobností ale budou první housle hrát chytré telefony značky Lumia. Microsoft by měl totiž ukázat svůj vlastní sériový model, který nabídne funkci zvanou Continuum. Jde v podstatě o schopnost desítek přizpůsobit se konkrétnímu zařízení.

Foto: archív výrobce

Zástupci společnosti Acer ukazují, jak funguje funkce Continuum v praxi.

Díky tomu může chytrý telefon s operačním systémem Windows 10 fungovat jako plnohodnotný počítač, stačí k němu připojit speciální dokovací stanici s monitorem, klávesnicí a myší. Jak to funguje v praxi, demonstrovali už na veletrhu IFA zástupci společnosti Acer. [celá zpráva]

Dalším překvapením večera by měla být nová verze tabletu Surface. Ta ponese pořadové číslo čtyři a bude konkurovat především iPadu Pro od Applu. [celá zpráva]

Tisková konference Microsoftu se bude konat v úterý navečer. O všech premiérách se dozvíte v průběhu večera i na Novinkách.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám