Hlavní obsah

Kvůli zabavenému iPhonu se snažila otrávit vlastní matku. Opakovaně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velmi ojedinělý případ vyšetřuje policie v americkém Coloradu. Teprve 12letá dívka se tam pokusila otrávit svou matku. Důvod? Nesměla používat za trest svůj chytrý telefon iPhone, za což se rozhodla takto drastickým způsobem pomstít. Opakovaně.

Foto: Reuters

Zákaz používání iPhonu mohl stát matku život

Článek

Celý příběh odstartoval hned první březnový den, kdy školačka dostala zakázáno používat svůj smartphone z blíže neupřesněných důvodů, uvedl server ABC News. Druhý den již matka ucítila ve sklenici zápach bělidla.

Ještě předtím ale pár loků vypila, načež se jí udělalo velmi nevolno. Tehdy však neměla ani tušení, že se může jednat o úmysl. Předpokládala, že její dcera sklenici pouze nesprávně umyla.

Matka skončila v nemocnici 

O čtyři dny později se ale celá situace opakovala. Když se matka obořila na svou dceru s dotazem, co to má znamenat, vše najednou začalo dávat smysl. Teenagerka se přiznala, že ji chtěla zabít kvůli zákazu používání iPhonu.

Žena proto bez váhání zavolala tamního šerifa. Ten 12letou dívku zadržel a umístil ji do nápravného střediska pro mladistvé, matka skončila z preventivních důvodů na pozorování v nemocnici. Její stav je ale nyní velmi dobrý.

Svůj útok plánovala v různých časových obdobích.
policista Bill Crist

„Je to děsivé, obzvláště když si uvědomíte, že svůj útok plánovala v různých časových obdobích,“ uvedl policista Bill Crist s tím, že dívka neprojevila při zatýkání žádné známky lítosti.

Vyšetřování ještě stále probíhá a o konečném trestu zatím ještě není rozhodnuto. Úřad okresního zastupitelství by měl mít zcela jasno maximálně v horizontu několika týdnů.

O tom, že mobilní telefony jsou nejen pro teenagery velmi návykové, pojednává nová studie vědců z univerzity v Bonnu. Podle jejich zjištění se mohou smartphony klidně měřit s kouřením.[celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám