Hlavní obsah

Koronavirus je hrozbou pro největší mobilní veletrh, výrobci ruší účast

Novinky, huj
Barcelona

Na konci února má vypuknout ve španělské Barceloně největší mobilní veletrh Mobile World Congress (MWC 2020). Letošní ročník však ohrožuje šíření koronaviru 2019-nCoV, kvůli čemuž už někteří výrobci odřekli účast – například jihokorejský podnik LG či švédská společnost Ericsson. Upozornila na to agentura Reuters.

Foto: Manu Fernandez, ČTK/AP

Návštěvníci veletrhu MWC (ilustrační foto)

Článek

Veletrh MWC organizuje svaz GSMA. Ten již dříve ubezpečil, že v rámci letošního ročníku učiní taková opatření, aby zamezil šíření koronaviru. Návštěvníky i organizátory například vyzval, aby si nepodávali ruce, mezi jednotlivými výstupy řečníků se pak bude vždy na pódiu vyměňovat mikrofon.

Koronavirus představuje hrozbu už i pro počítače

Bezpečnost

„Nejvhodnější bude, když se budeme řídit pokyny odborníků, vědců a zdravotnických orgánů. Podle nich se může Mobile World Congress konat úplně normálně,“ prohlásila barcelonská starostka Ada Colauová.

Podle některých výrobců ale plánovaná opatření evidentně nejsou dostatečná. „Oceňujeme, že svaz GSMA učinil v souvislosti s rizikem vše, co bylo v jeho silách. Vzhledem k tomu, že jako jeden z největších vystavovatelů na světě nemůže garantovat zdraví a bezpečí svých zaměstnanců, nebudeme se letošního ročníku účastnit,“ stojí v oficiálním prohlášení Ericssonu, podle kterého jeho stanoviště navštíví každý den tisíce lidí.

SPECIÁL: Koronavirus 2019-nCoV

Speciály

Obavy mají jednotlivé společnosti především kvůli tomu, že na akci přicestuje celá řada Číňanů, právě v nejlidnatější zemi světa je šíření koronaviru přitom nejvážnější. Z čínských společností bude v Barceloně vystavovat například Huawei, ZTE či Oppo.

Zástupci ZTE uvedli již dříve, že na místě přijmou velmi přísné bezpečnostní opatření. Zaměstnanci tohoto podniku například z pevninské Číny přicestují minimálně s dvoutýdenním předstihem, aby přesně takto dlouhou dobu mohli být v Barceloně v karanténě. Firma bude zároveň pravidelně dezinfikovat výstavní prostory.

Veletrh MWC 2020 se v Barceloně oficiálně koná od pondělí 24. do čtvrtka 27. února.

Reklama

Výběr článků

Načítám