Hlavní obsah

Jak pohodlně ovládat velké smarpthony? Japonci vyrobili prodlužovač palce

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nový iPhone 6 Plus, který má 5,5palcovou obrazovku, opět rozvířil debatu o tom, jak pohodlně používat phablety. Lidé s drobnějšími prsty totiž nezvládnou takto velké stroje ovládat jednou rukou. Vyzrát na to se nyní snaží japonská společnost Thanko, která uvedla na trh speciální palcový nástavec.

BEZ KOMENTÁŘE: Yubi Nobiiru od společnosti Thanko v akci

 
Článek

Novinka se nazývá Yubi Nobiiru a vyrábí se ze silikonu v barvě pleti, díky čemuž působí nástavec nenápadnějším dojmem. Špička palce je pak vyrobena ze speciálního materiálu, který dokáže ovládat kapacitní displeje.

Foto: archív výrobce

Reklama lákající na prodlužovač palce

Přestože se prodlužovač začíná prodávat shodně s iPhonem 6 Plus, nebyl údajně jablečný telefon hlavním impulzem k výrobě. „Nenavrhli jsme Yubi Nobiiru speciálně pro nový iPhone, ale pro všechny phablety. Obrazovky totiž rok od roku rostou a zvládnout jejich ovládání není snadné,“ konstatoval mluvčí společnosti podle deníku The Daily Telegraph.

Co jsou to phablety?

Většina chytrých telefonů má displej s úhlopříčkou od tří do 5,5 palce. Ty nejmenší počítačové tablety jsou zase vybaveny sedmipalcovými dotykovými monitory. Prostor mezi oběma kategoriemi vyplňují takzvané phablety. Toto označení vzniklo spojením slov phone (telefon) a tablet.

Displeje phabletů mají velikost od šesti do sedmi palců, což je podle výrobců naprostý ideál. Jsou totiž dostatečně velké pro pohodlné prohlížení webových stránek i k práci s e-maily a fotografiemi. Zároveň jsou ale kompaktnější než tradiční tablety, a tak se bez problémů vejdou do kapsy u kalhot. Není tedy problém brát je kamkoliv s sebou.

Yubi Nobiiru od společnosti Thanko váží pouhých 11 gramů, vyrábí se pouze v jediné univerzální velikosti. Výrobce si za unikátní vychytávku účtuje 13 dolarů, tedy necelých 300 Kč.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám