Hlavní obsah

iPhone 5 prý bude extrémně tenký a nabídne zabudovaný projektor

Novinky, mif

Necelý týden stačil na to, aby si video s iPhonem 5 prohlédlo téměř pět miliónů lidí. Nejedná se však o snímek z produkce Applu, nýbrž počin amerického studia Aatma, které spekuluje, co všechno by mohla novinka umět. Video působí velice věrohodným dojmem, většina vychytávek je však nejspíše z říše snů, upozornil server Übergizmo.

Článek

To, jak přesně bude vypadat iPhone 5, zatím Apple oficiálně nepotvrdil. Podle studia Aatma by ale měl vzhledem připomínat předchozí generaci, pouze bude mít výrazně větší displej a bude extrémně tenký.

Navíc, pokud na telefonu budete chtít sledovat film, jednoduše jej položíte na stůl a on začne promítat obraz do prostoru. Promítaný obraz přitom bude možné ovládat dotykem stejně jako zabudovaný displej.

Posledním vylepšením, které lze na videu vidět, je virtuální klávesnice, která se pomocí laseru promítá přímo z těla iPhonu 5 na pracovní desku stolu. Díky tomu je větší než samotný telefon a psát by se tak na ní mělo o poznání pohodlněji.

iPhone 5 bude odhalen v září

Kromě vzhledu Apple neodhalil ani žádné informace o uvedení iPhonu 5 na trh. Řada zahraničních pozorovatelů se ale domnívá, že novinka bude představena v září na plánované konferenci Applu. Ve stejnou dobu, kdy výrobce plánuje uvolnit k bezplatnému stažení pátou generaci svého mobilního operačního systému iOS. A právě tímto systémem by měl být nový iPhone vybaven.

iOS 5 bude obsahovat přes 200 nových funkcí a vylepšení. Řeč je například o novém způsobu snadného prohlížení oznámení a jejich správy na jednom místě bez vyrušování díky funkci Notification Center. Mezi zařízeními s operačním systémem od Applu navíc bude možné díky aplikaci iMessage pohodlně posílat obrázky, videa i textové zprávy, a to nejen z iPhonu na iPhone, ale například i na iPad.

Největší revoluce v historii PC

Přednosti nového operačního systému vychválil šéf Applu Steve Jobs, laikové ale jeho řeči nemusejí rozumět. „Systém iOS 5 obsahuje několik skvělých nových vlastností, jako je funkce Notification Center, iMessage a aplikace Newsstand, a nemůžeme se dočkat, až uvidíme, co naši vývojáři udělají s 1500 novými rozhraními API. Pravděpodobně nejzásadnější vlastností systému iOS 5 je možnost hladké spolupráce se službou iCloud, představující post PC revoluci, kterou společnost Apple vede,“ uvedl Jobs.

Právě služba iCloud by měla být jedním z největších vylepšení nového operačního systému. Nová služba umožní uživatelům uchovávat jejich kontakty, aplikace a veškerá další data na webu. Přistupovat k nim pak bude možné z jakéhokoliv přístroje firmy Apple.

Novinka se bude používat velice jednoduše. Stačí do aplikace iCloud zadat přihlašovací jméno a heslo z účtu u Applu a program sám zajistí hladkou integraci s používanými aplikacemi. Synchronizace mezi různými zařízeními přitom bude fungovat automaticky přes internet, tedy bez nutnosti připojovat tablet nebo telefon k počítači.

„Chtěli jsme to udělat už před deseti lety, ale technicky to bylo možné až nyní,“ uvedl Jobs na konferenci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám