Hlavní obsah

IFA 2015: Je to mobil, nebo tablet? Lenovo ukázalo zajímavého hybrida

Novinky, mif

Nemalá pozornost je na veletrhu IFA, který právě probíhá v německém Berlíně, věnována chytrým telefonům. Rušno bylo především u stánku společnosti Lenovo, jež ukázala zajímavého hybrida. Svými rozměry totiž stroj připomíná spíše tablet, je s ním ale možné telefonovat jako s jakýmkoliv jiným mobilem.

Foto: archív výrobce

Lenovo Phab Plus

Článek

Novinka od společnosti Lenovo se jmenuje Phab Plus a láká na 6,8palcový displej s rozlišením Full HD. Svými proporcemi – hmotností 229 g a rozměry 186,6 x 96,6 x 7,6 mm – se tak novinka může směle měřit se sedmipalcovými tablety.

Z pohledu funkcí jde však o plnohodnotný chytrý telefon. Kromě posílání zpráv a volání je tak možné například přístroj používat jako satelitní GPS navigaci. Na zadní straně se pak nachází 13megapixelový a na přední pětimegapixelový fotoaparát.

Dostatek výkonu zajišťuje osmijádrový procesor Quaclomm Snapdragon 615, který je propojen s 2 GB operační paměti. Vnitřní paměť má kapacitu 32 GB a je ji možné rozšířit prostřednictvím paměťových karet typu microSD.

Pomalejší, ale větší

Pro jedince, kterým by 6,8palcový displej nevyhovoval, má Lenovo připravenu další novinku – model Phab bez pluska v názvu. Tento model je ještě větší, má sedmipalcový displej, avšak nabízí paradoxně pouze HD rozlišení.

Foto: archív výrobce

Lenovo Phab

Větší Phab bude navíc také pomalejší. Poběží také na procesoru od Quaclommu (přesný model výrobce neupřesnil), ale nabídne pouze 1 GB operační paměti. Kapacita úložného prostoru je také menší – 16 GB.

Obě novinky budou pracovat pod operačním systémem Android. Větší Phab by se měl nabízet za cenu okolo 4300 Kč, zatímco výkonnější Phab Plus za 7300 Kč. Kdy se nové hybridy objeví na pultech obchodů, Lenovo zatím neprozradilo.

Reklama

Související témata:

Související články

IFA 2015: Levný notebook nemusí být pomalý

Na první pohled může nový Chromebook 100S od společnosti Lenovo vypadat přinejmenším nezajímavě. Jenže vcelku průměrná výbava dostává nový rozměr díky...

Výběr článků

Načítám