Hlavní obsah

Beznadějně vyprodáno. Po nejlepším mobilu od Samsungu se jen zaprášilo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zkřížit své vrcholné mobilní řady S a Note byl od Samsungu dobrý nápad. Po prémiové novince Galaxy S22 Ultra, která šla do prodeje minulý týden v pátek, se totiž jen zaprášilo. A to i navzdory tomu, že nejlepší provedení vyjde případné zájemce na 36 990 Kč.

Představení chytrých telefonů Galaxy S22, S22+ a S22 UltraVideo: Novinky

 
Článek

Tuzemské obchody hlásí po pátečním startu prodejů beznadějně vyprodáno. Většina telefonů se přitom evidentně rozebrala už v rámci předobjednávek, neboť už při startu prodejů byly některé barvy a kapacity modelu Galaxy S22 Ultra nedostupné.

Aktuálně prodejci ani neuvádějí, kdy by se mohla situace změnit – nelze tedy vyloučit, že při současné objednávce budou případní zájemci na dodání čekat klidně i několik týdnů. Verze s 8 GB RAM/128 GB interní paměti bude stát 31 999 Kč, za verzi 12 GB RAM/256 GB interní paměti lidé zaplatí 34 499 Kč a za variantu 12 GB RAM/512 GB interní paměti pak 36 999 Kč.

Galaxy S22 Ultra nabízí zakřivenou 6,8palcovou obrazovku. Design nového eska také vychází z řady Note, má tedy výrazné hrany se štíhlým ocelovým rámečkem.

Samsung jde s novými mobily proti Applu

Mobil

Jak se sloučily řady S a Note?

Samsung pořádal historicky každý rok dvě tiskovky zasvěcené chytrým telefonům. Modely řady S se představovaly vždy na jaře a byly to špičkové přístroje pro nejnáročnější uživatele. Telefony z řady Galaxy Note pak měly premiéru v srpnu a kromě extrémně výkonného hardwaru lákaly také na citelně větší obrazovky.

V loňském roce jsme se ale žádného zástupce řady Galaxy Note nedočkali, místo toho jihokorejský elektronický gigant v létě odhalil pouze dvě skládačky s ohebným displejem – modely Galaxy Z Flip3 a Z Fold3.

Skládací chytrý telefon Galaxy Z Fold3 5GVideo: Novinky

Skládací chytrý telefon Galaxy Z Flip3 5GVideo: Novinky

Vzhledem k tomu, že loňské modely řady S21 dostaly podporu dotykového pera S Pen, skalní fanoušci se obávali, že řada Note definitivně končí. Loni kvůli tomu dokonce lidé začali sepisovat petice, aby Samsung řadu Note zachoval.

V první půlce února se se na slavnostní akci ale konečně ukázalo, proč jsme se žádného zástupce řady Note loni nedočkali. Samsung místo toho ukázal provedení Galaxy S22 Ultra. „Samsung se s každou další generací špičkových modelů snaží posouvat laťku kvality na vyšší úroveň,“ prohlásil na slavnostní akci TM Roh, prezident a ředitel mobilní divize Samsungu.

„Galaxy S22 Ultra nabízí oblíbené funkce modelů Note a s nimi to nejlepší z řady S v jedinečné kombinaci, která přináší nevídané uživatelské zážitky. Pro svět mobilních technologií jde o pořádný skok vpřed – vytváříme nový standard, díky němuž si mnozí uvědomí, co skutečně špičkový telefon dokáže,“ doplnil TM Roh.

Foto: archív výrobce

Galaxy S22 Ultra

Foto: archív výrobce

Galaxy S22 Ultra

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související články

Na ohebné displeje lákají PC i mobily

Výrobci se v posledních měsících předhánějí, kdo více zaujme svým skládacím smartphonem s ohebným displejem. Postupně je ale tato technologie používána také...

Výběr článků

Načítám