Hlavní obsah

Apple vyprodává iPhony, připravuje se na příchod nového modelu

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Apple zahájila ve svých zahraničních partnerských prodejnách výprodeje chytrých telefonů iPhone. Slevy činí přesně tisíc korun. Upozornil na to server Mac Rumors s tím, že prodejci se takovýmto způsobem snaží zbavit skladových zásob před příchodem nového modelu.

Článek

Cenu iPhonů v partnerských obchodech výrazně ovlivňuje společnost Apple. Prodejcům totiž nařizuje, za jakou minimální sumu mohou chytré telefony prodávat. A v rámci konkurenčního boje pak zpravidla všichni nabízí tu nejnižší možnou.

I kvůli tomu se ceny iPhonů prakticky ve všech partnerských prodejnách snížily o 49 dolarů (1000 Kč). Například u jednoho z největších amerických operátorů Sprint je tak možné s dvouletým závazkem pořídit starší iPhone 4 s kapacitou 8 GB za tisíc korun, novější verze 4S s dvojnásobnou pamětí se pak prodává za 3000 Kč.

Levnější přístroje je možné zakoupit také v amerických obchodech Best Buy, Carriers, Radio Shack či Target. Tuzemští prodejci zatím žádné plošné slevy na chytré telefony od Applu nenabízí.

iPhone 5 a iPad Mini

Apple své přístroje pravidelně zlevňuje předtím, než uvede na trh nový model. iPhone 5 by měl být společně s menší verzí počítačového tabletu iPad odhalen na novinářské konferenci 12. září. [celá zpráva]

BEZ KOMENTÁŘE: iPhone 5 by měl mít větší displej než jeho předchůdci

Na internetu se již objevilo video krytu přední strany nového jablečného telefonu. Ve videu je kryt iPhonu 5 srovnáván s předchozí generací s přídomkem 4S. Telefon bude podle klipu sice stejně široký, ale o pár centimetrů vyšší.

Podle serveru Macotakara tak bude mít novinka úhlopříčku 4,07 palce. Až doposud měly přitom všechny generace telefonů od Applu 3,5palcové displeje. Změní se tak zřejmě poměr stran, což zesnulý zakladatel firmy Steve Jobs údajně odmítal.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám