Hlavní obsah

Apple v tichosti ukázal nové iPhony. Mají červenou barvu

Novinky, ort

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Apple uvedla v úterý do prodeje novou verzi iPhonů s pořadovým číslem osm. Proti standardním modelům se liší v podstatě pouze barvou, jsou totiž jasně červené. Výrobce si přitom za takové provedení bude účtovat stejnou cenu jako v případě dalších barevných kombinací.

Foto: archív výrobce

Apple iPhone 8 (RED)

Článek

V červené barvě je k dispozici jak menší iPhone 8, tak větší verze 8 Plus. Červená barva doplní stávající nabídku – tedy stříbrné, zlaté a vesmírně šedé provedení. iPhone X se bohužel v červené barvě nabízet nebude.

Ceny jsou nastaveny stejně jako v případě aktuálně nabízených barevných provedení. Menší osmička tak bude podle internetového obchodu amerického počítačového gigantu startovat na částce 20 990 Kč, verze 8 Plus pak bude stát od 23 990 Kč.

Výrobce přesto část financí z prodeje červených smartphonů věnuje na boj proti šíření HIV. „Už 11 let v rámci projektu (RED) podporujeme programy proti šíření AIDS, které zajišťují poradenství, testování a léky bránící přenosu HIV z matky na nenarozené dítě. Prodejem našich produktů (RED) jsme už vybrali přes 160 miliónů dolarů. Každý z nich nás posouvá o krok blíž ke generaci bez AIDS,“ uvedli zástupci Applu.

Foto: archív výrobce

Apple iPhone 8 (RED)

Co umějí iPhony 8?

Nové iPhony 8 a 8 Plus se velmi podobají svým předchůdcům. První má 4,7palcový displej, druhý 5,5palcový. Velikosti nových jablečných smartphonů jsou tedy úplně stejné jako u loňských modelů. Velmi podobný je i vzhled, zadní strana je však nově skleněná.

Vylepšení se dočkaly fotoaparáty. Menší osmička má rozlišení 12 megapixelů a je napojena na objektiv se světelností F1,8. Duální objektiv u větší verze 8 Plus pak nabízí světelnost F2,8. Stejné osmimegapixelové rozlišení pak nabízí i přední selfie kamera.

Oba nové iPhony nabízejí navíc vyšší výkon, voděodolnost a podporují bezdrátové nabíjení.

Apple iPhone 8 a 8 PlusVideo: archív výrobce

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám