Hlavní obsah

Apple letos ukáže tři nové iPhony. Nejlepší verze dostane trojitý fotoaparát

– New York
Novinky, mif

Společnost Apple loni vůbec poprvé v historii ukázala hned tři nové jablečné smartphony v jeden den. Letos hodlá podnik v této tradici pokračovat. S odvoláním na důvěryhodné zdroje z oblasti výroby na to upozornil list The Wall Street Journal.

Apple iPhone XS a XS MaxVideo: archiv výrobce

 
Článek

Společnost Apple zatím příchod nových iPhonů nepotvrdila. Je přesto takřka jisté, že si novinky odbudou premiéru na podzim – tak jako každý rok.

Podle listu The Wall Street Journal podnik s logem nakousnutého jablka plánuje u nové generace chytrých telefonů zapracovat především na kvalitě fotoaparátů. To nejlepší provedení se má chlubit trojitým objektivem, zbylé dvě novinky pak dvojitým.

Apple iPhone XR Video: archiv výrobce

To jinými slovy znamená, že pokročilou duální optiku dostane i nástupce nejlevnějšího iPhonu XR. Ten má přitom v současnosti na zadní straně pouze jeden objektiv.

Nejlevnější iPhone má být proti dvěma dražším bratříčkům stále ještě vybaven LCD displejem. Pokročilejší technologii OLED, která nabízí živější podání barev a lepší pozorovací úhly ve srovnání se standardem LCD.

Na bližší informace o telefonech si budeme muset počkat pravděpodobně až do podzimu.

Co umí nové iPhony

Nové iPhony XS a XS Max nabízejí úhlopříčky 5,8 a 6,5 palce, iPhone XR má pak 6,1palcovou obrazovku. Proti loňské vlajkové lodi s římskou číslovkou deset v názvu citelně u všech novinek narostl výkon. Čip navíc podporuje strojové učení v reálném čase.

Foto: Stephen Lam, Reuters

Zleva: iPhone XS a XS Max

Foto: Aly Song, Reuters

Nový iPhone XS

To v praxi bude využito například pro nejrůznější hry v rozšířené realitě. Namíříte fotoaparát například na desku stolu a na displeji telefonu uvidíte virtuální předměty, které na ní budou ležet. Hrát tímto způsobem bude možné nejrůznější hry, a to i ve více lidech.

Vylepšení se u modelů XS a XS Max dočkaly také fotoaparáty, u těchto novinek jsou momentky pořizovány ve spolupráci se systémem umělé inteligence. Díky tomu dovede jablečný smartphone například sám poznat, že fotí v protisvětle, a složit snímek z několika expozic tak, aby vypadal co možná nejlépe a bylo v něm co nejvíce detailů. Na zadní straně je umístěna duální optika, přičemž každý senzor má rozlišení 12 megapixelů.

Více se o všech třech nových iPhonech dozvíte v našem dřívějším článku. [celá zpráva]

Foto: archív výrobce

Apple iPhone XR

Foto: archív výrobce

Apple iPhone XR

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám