Hlavní obsah

Apple již dokončil práce na novém iPhonu. Může do výroby

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Apple již měla údajně dokončit práce na novém iPhonu SE, který by se měl na pultech obchodů objevit již příští rok na jaře. Uvedla to výzkumná společnost TrendForce s tím, že zahájení výroby již nic nebrání. Podle nynějších odhadů má americký počítačový gigant navzdory čipové krizi vyrobit až 30 milionů nových jablečných telefonů během nadcházejících 12 měsíců.

Chytrý telefon Apple iPhone SEVideo: archív výrobce

 
Článek

Potvrzují se tak dřívější spekulace serveru MyDrivers, podle kterých si americký počítačový gigant s uvedením nového jablečného smartphonu opravdu pospíší. První generace iPhonu SE jsme se totiž dočkali v roce 2016, na druhou jsme si museli počkat až do loňska.

Čekat další čtyři roky ale Apple nemá údajně v plánu, a tak se třetí generace iPhonu SE máme dočkat již příští rok na jaře – tedy po pouhých dvou letech. Vycházet by designově měla údajně z iPhonu Xr. Je však nutné podotknout, že zástupci amerického počítačového gigantu zatím příchod této verze nepotvrdili.

Foto: archív výrobce

Apple iPhone XR

Nové iPhony mají zdatné konkurenty

Testy

Aktuálně nabízený iPhone SE druhé generace představuje levnou vstupenku do světa platformy iOS, podle Zboží.cz ceny startují už pod hranicí deseti tisíc korun. Tak nízkou cenu může Apple nabídnout, protože do staršího těla umístil nové výkonné součástky. Právě proto vypadá tento model jako iPhone 8, ale uvnitř má stejný procesor jako nejlepší iPhone 11 Pro, tedy konkrétně Apple A13 Bionic.

Ústupky se ale najdou také. Místo velkého OLED panelu, který zakrývá celou čelní stranu, má tak novinka pouze 4,7palcový Retina displej s velkými rámečky nad a pod displejem. Na druhou stranu díky tomu se na čelní stranu vešla čtečka otisků prstů Touch ID, kterou jedenáctky nemají. Marně byste také u iPhonu SE hledali 5G konektivitu.

Konstrukce je složena z hliníku a odolného skla, výrobce láká i na voděodolnost. Pod hladinou je iPhone SE možné používat po dobu 30 minut až v hloubce jednoho metru. Proti dražším jedenáctkám si pohoršily fotoaparáty, na přední i zadní straně je totiž po jednom objektivu.

Foto: archív výrobce

Apple iPhone SE (2020)

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Nové iPhony mají zdatné konkurenty

Na pultech tuzemských obchodů se zabydlely čtyři nové iPhony s číslovkou 13 v názvu, především dva modely z řady Pro představují to nejlepší v nabídce...

Výběr článků

Načítám