Hlavní obsah

Apple blokuje na iPhonu Ježíšovu tvář

Novinky, Miloslav Fišer

Komunikátor iPhone od Applu je fenoménem dnešní doby, který se těší velké oblibě. Přívrženci tohoto telefonu dokonce vytvořili komunitu, která pro něj vytváří zdarma dostupné programy a hry. Jedním z takových programů je také Me So Holy, kde lidé mohou nahradit Ježíšovu tvář svou vlastní. Ten ale Apple zakázal, protože prý odporuje dobrým mravům. Upozornil na to v úterý britský webový deník Telegraph.

Článek

Společnost Apple označila aplikaci Me So Holy za problematickou a vyřadila ji z App Store, kde mohou lidé stahovat programy pro iPhone a iPod Touch.

„Aplikace nesmí obsahovat žádný oplzlý, pornografický, či hanlivý obsah, nebo materiály, které budou podle mínění společnosti Apple považovány za problematické a mohly by se dotýkat některých uživatelů iPhonů a iPodů,“ odůvodňuje Apple vyřazení programu z nabídky.

Program je naprosto neškodný, brání se tvůrce

„Můj program je naprosto neškodný a nedokážu si představit, že by mohl někoho pobuřovat. Svaté ikony v aplikaci nijak nezesměšňujeme ani neponižujeme,“ uvedl Lil’ Shark, vývojář programu Me So Holy. Podle něj je jediným smyslem aplikace pobavit majitele.

Aplikace funguje zcela jednoduše. První si majitel iPhonu vybere fotku svatého, která se mu líbí nejvíce a potom z paměti telefonu nahraje svou libovolnou fotku, která bude do obrázku nejlépe zapadat.

Když je fotografie dokončena, může majitel k fotce přidat taky komiksovou bublinu, do které napíše libovolný text. Je už jen na něm, zdali si fotku potom uloží, nebo ji pošle kamarádům pro pobavení.

Fanoušci aplikace si ale nechtějí její blokaci nechat jen tak líbit. Plánují sepsat petici za podporu programu, aby ji Apple ve svém App Store opět zpřístupnil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám