Hlavní obsah

Minolta představila novou DiMAGE Z1

Novinky, Michal Němejc (michaln@seznam.cz)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Minolta představila několik nových digitálních fotoaparátů, přičemž nejzajímavějším modelem je Minolta DiMAGE Z1 s desítinásobným optickým zoomem a cenou pod 20 000 korun.

Foto: Eva Šafránková

Jaroslav Lobkowicz před křimickým zámkem

Článek

Nová Minolta DiMAGE Z1 patří do kategorie "levných ultrazoomů" a měla by konkurovat poměrně dobře prodávaným fotoaparátům Olympus Camedia C-7xx UZ. Fotoaparát je vybaven 3,2megapixelovým snímacím prvkem poskytujícím fotografie v rozlišení až 2048x1536.

Ojektiv s ohniskovou vzdáleností 38-380mm vyniká velice slušnou světelností F2.8-F3.5 a nabízí až desítinásobné přiblížení. Citlivost je uživatelsky nastavitelná v rozmezí 50-400 ISO. Samozřejmostí je kromě možnosti focení s prioritou clony nebo závěrky také plně manuální režim.

Nová Minolta váží 411 g a dále nabízí např. možnost zaznamenávání ozvučených videosekvencí v rozlišení až 640x480. V základním balení je obsažena 16MB SD karta.

Reklama

Související témata:

Související články

Canon připravuje PowerShot S50 Pro

Od července společnost Canon rozšíří svoji nabídku kompaktních digitálních fotoaparátů o nový model PowerShot S50 Pro.

Intel v srpnu zlevní Celerony

Nejvýznamnější výrobce procesorů v srpnu sníží ceny svých čipů Celeron a představí jednu novinku.

Výběr článků

Načítám