Hlavní obsah

Mike Tyson bude boxovat i v iPhonu a iPadu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington

Majitelé iPhonu či iPadu budou mít brzy příležitost zaboxovat si na displeji obou multifunkčních zařízení s boxerskou legendou Mikem Tysonem. Uvedl to respektovaný online magazín zaměřený na zpravodajství ze světa mobilů Mashable.com. Čtyřiačtyřicetiletý bouřlivák, který ukončil kariéru před pěti lety, přiletí tento týden do Prahy, aby zde zahájil své evropské a asijské charitativní turné.

Foto: Steve Marcus, Reuters

Mike Tyson

Článek

Boxer propůjčil své jméno už na přelomu osmdesátých a devadesátých let tvůrcům populární videohry s názvem Mike Tyson’s Punch-Out určené pro herní zařízení Nintendo. V nové hře se hráči převtělení do postavy zvané Malý Sammy musí postupně střetnout s deseti boxery, jejichž porážka jim dovolí vstoupit do finálového boje s Mikem Tysonem. Novinka firmy Rock Software bude od příštího měsíce dostupná v online obchodu společnosti Apple. "Jsem velmi soutěživý, takže se již těším, až sám sebe ve hře porazím," komentoval herní aplikaci Tyson.

Rodák z Brooklynu se zapsal do historie jako nejmladší světový šampion v těžké váze, když ve dvaceti letech získal tituly organizací WBC, WBA a IBF. Jeho život lemuje mnoho afér a konfliktů se zákonem. Od roku 1992 strávil tři roky ve vězení za znásilnění královny krásy Desiree Washingtonové. V ringu se proslavil nejen drtivými údery, ale i skandálním soubojem s krajanem Evanderem Holyfieldem, kterému v roce 1997 ukousl část ucha.

Do Prahy Tyson přiletí v úterý 19. října i se svou těhotnou manželkou Lakihou Spicerovou a nejmladší dcerou. Šestidenní program však budou mít často oddělený. Bývalý mistr světa těžké váhy například navštíví dětské oddělení nemocnice v Motole, povede soukromý trénink, zúčastní se jako host galavečera bojových sportů Heroes Gates a bude i hlavní hvězdou společenského galavečera na Žofíně. V rámci celého charitativního turné by se měl Tyson představit v 25 až 28 městech v Asii a Evropě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám