Hlavní obsah

Microsoft podpoří Linux ve Windows

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BOSTON

Všechny uživatelé systému Windows, kteří se na něm rozhodnout provozovat systém Linux, bude Microsoft podporovat. Firma rovněž minulý týden na konferenci LinuxWorld v Bostonu uvedla, že jim poskytne program Virtual Server 2005 R2, jenž běh Linuxu ve Windows umožňuje, zcela zdarma.

Článek

Dříve si přitom Microsoft za Virtual Server 2005 R2 účtoval 99 dolarů, pokud se jej uživatel rozhodl použít v počítači s nejvýše čtyřmi procesory. V případě, že jej nainstaloval do systému s více než čtyřmi výpočetními jednotkami pak Microsoft požadoval 199 dolarů.

Zástupci Microsoftu v Bostnu uvedli, že zjednodušili instalaci linuxových distribucí od firem Red Hat a Novell SuSE v prostředí VS 2005 R2 do Windows. Firma dodala, že připravovaná platforma Windows Vista již bude obsahovat určité virtualizační prvky, tedy že dovolí provozovat více operačních systému na jednom počítači.

Deník News.com připoměl, že Microsoft v současnosti čelí konkurenci ze strany společnosti EMC, vrásky na čele jí dělá také projekt Xen (software pro podporu více operačních systémů na jednom počítači), který bude nedílnou součástí dalších verzí systémů Suse Linux Enterprise Server a Red Hat Enterprise Linux.

Reklama

Výběr článků

Načítám