Hlavní obsah

Mapy.cz nabídnou podrobnější pohled na Evropu

Novinky, mif

Podrobnější pohled na Evropu a nové body zájmu v jednotlivých evropských destinacích nabízí nově portál Mapy.cz. Seznam.cz totiž vyměnil dodavatele dat, místo společnosti Navteq nyní mapové podklady získává od OpenStreetMap.

Foto: Seznam.cz

Nové mapové podklady Evropy

Článek

„Seznam.cz si vytváří mapy České a Slovenské republiky ve vlastní kartografické redakci. Pro zobrazení Evropy doposud používal podklady od společnosti Navteq. Nyní je vyměnil za podrobnější podklady od OpenStreetMap,“ řekl Martin Fuks, senior produkt manažer Mapy.cz.

Foto: Seznam.cz

Porovnání mapových podkladů od společnosti Navteq (nahoře) a od OpenStreetMap.

Změna je patrná na první pohled. „Mapy Evropy jsou mnohem podrobnější. Obsahují zhruba 2,5 miliónu bodů zájmu, dosud jich měly jen okolo jednoho miliónu. Navíc jsou nyní v mapách Evropy k dispozici i bližší přiblížení kreslené mapy. Konkrétně byl přidán zoom 15 a 16. To vše při použití vlastního mapového klíče, který Mapy.cz dlouhodobě používají pro zobrazení České republiky,“ konstatoval Fuks.

Podle něj je díky tomu vzhled mapových podkladů stejný jako v případě dat pro Českou republiku.

Dalšího vylepšení se Mapy.cz dočkaly na konci minulého týdne – Seznam.cz aktualizoval zimní mapu. Návštěvníci na ní naleznou nové vleky, lanovky i běžecké tratě. Stejně tak ale milovníci zimních sportů mohou využít podrobný informační servis přímo ze skiareálů. [celá zpráva]

Foto: Seznam.cz

Zimní mapa na portálu Mapy.cz

Foto: Seznam.cz

U jednotlivých lyžařských areálů jsou k dispozici podrobné informace.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám