Hlavní obsah

Londýn získal vlastní internetovou koncovku .london

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Britské hlavní město získalo svou vlastní internetovou koncovku .london. Používat by se měla začít příští rok. Oznámil to dnes úřad londýnského starosty.

Foto: Novinky

Ilustrační foto

Článek

Internetové sdružení pro přidělování jmen a čísel (ICANN) schválilo Londýnu použití vlastní přípony tento týden. Nová koncovka je součástí nynější největší expanze globálního systému internetových adres.

Registrace adres s novou koncovkou má začít příští rok na jaře. První internetové stránky s novou koncovkou mají začít fungovat o několik měsíců později, tedy zhruba v létě. Podle BBC mají o londýnskou koncovku zájem již desítky tisíc firem a podnikatelů včetně obchodních domů a turistických zajímavostí.

ICANN jedná o schválení stovek nových koncovek, mezi kterými jsou třeba .active nebo .youtube. V různých fázích zaváděcího procesu jsou i koncovky dalších velkoměst, jako .paris, .nyc či .moscow, napsala agentura AP.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám