Hlavní obsah

LG vydělává díky Applu velké peníze. Objednávky displejů jsou rekordní

Jihokorejskému výrobci obrazovek LG Display Co. stoupl v prvním čtvrtletí letošního roku provozní zisk na 744 miliard wonů (17,6 miliardy Kč) z loňských srovnatelných 94 miliard wonů. Zisk byl nejvyšší za více než čtyři roky díky vysokému prodeji nových chytrých telefonů od Applu, kterému firma dodává obrazovky, a poptávce po televizních obrazovkách. Vyplývá to z prohlášení společnosti.

Foto: archív výrobce

Apple Watch

Článek

Výsledky výrazně překonaly očekávání analytiků dotazovaných agenturou Reuters, kteří čekali zisk jen 490 miliard wonů. K růstu přispěl i pokles wonu vůči dolaru a nižší náklady. Příjmy pak stouply o 26 procent na sedm biliónů wonů.

LG Display je největším výrobcem obrazovek z tekutých krystalů (LCD) na světě. Na příjmech firmy mají zhruba 40procentní podíl příjmy z prodeje obrazovek pro televizory. Ceny těchto obrazovek však klesají, protože LCD televizory jsou již široce rozšířené. Firma se snaží tento pokles vyrovnat výrobou obrazovek pro mobilní přístroje.

LG je mimo jiné hlavním dodavatelem obrazovek pro iPhony. Dodávat má rovněž obrazovky pro chytré hodinky Applu, které se začnou prodávat už tento pátek. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám