Hlavní obsah

Apple Watch se začnou prodávat v pátek. Češi ale mají zatím smůlu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už v pátek se začnou oficiálně prodávat první chytré hodinky společnosti Apple. V první vlně budou k dostání samozřejmě v USA, ale zároveň také v některých evropských destinacích. Kdy ale budou dostupné v České republice a za jakou cenu, zatím zástupci amerického počítačového gigantu stále tají.

Co umí chytré hodinky od AppluVideo: archív výrobce

 
Článek

Od pátku 24. dubna bude možné Apple Watch zakoupit v Austrálii, Kanadě, Číně, Japonsku, Francii, Německu, Japonsku, Velké Británii a USA. Ceny se liší v závislosti na konkrétním modelu.

Na americkém trhu začíná cena základního modelu Sport na 349 dolarech (cca 8800 Kč), zájemci o luxusní verzi „Edition" si však musí připravit nejméně 10 000 dolarů (přes 250 tisíc Kč).

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Zákazníci v Paříži a Berlíně se mohli poprvé podívat v obchodech na hodinky AppluVideo: Reuters

Už nyní je jasné, že o novinku s logem nakousnutého jablka bude obrovský zájem. Americký počítačový gigant totiž předminulý týden odstartoval ve vybraných státech předobjednávky a více než dva milióny hodinek byly rozebrány za méně než týden. Jen v prvním dnu o novinku projevilo zájem 957 tisíc lidí. [celá zpráva]

Zástupci amerického počítačového gigantu se netají tím, že je tak vysoký zájem zaskočil. „Kvůli velkému celosvětovému zájmu přijímáme pouze objednávky on-line. Předpokládáme, že se to nezmění ani během května,“ uvedla šéfka maloobchodních aktivit Applu Angela Ahrendtsová.

Foto: Robert Galbraith, Reuters

Šéf Applu Tim Cook s chytrými hodinkami Watch

S ohledem na vysokou poptávku Apple zatím datum dostupnosti na dalších trzích nestanovil. Novinky se tak v České republice nejspíše nedočkáme dříve, než budou nasyceny zahraniční trhy.

Nositelná elektronika = miliónový byznys

Americký elektronický gigant svými prvními hodinkami vstupuje na trh s nositelnou elektronikou, kde hlavní slovo prozatím měla konkurenční společnost Samsung.

Analytici předpovídají odvětví nositelné elektroniky zářnou budoucnost. Do roku 2020 trh podle nich vzroste desetinásobně na 100 miliónů zařízení. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám