Hlavní obsah

Levné tablety od Amazonu míří do Česka

Novinky, zgl

Společnost Amazon rozšíří nabídku svých levných tabletů Kindle Fire, které byly odhaleny loni na podzim, do více jak 170 států po celém světě. Mezi nimi bude i Česká republika. Předobjednávat novinku je možné na stránkách výrobce už nyní, distribuce ale začne až 13. června. Informovali o tom zástupci společnosti Amazon.

Foto: Amazon

Amazon Kindle Fire

Článek

Zákazníci mohou vybírat mezi třemi různými verzemi Kindlu Fire. Základní model je svým vzhledem prakticky k nerozeznání od první generace tabletu. Má sedmipalcový displej s rozlišením 1024 x 600 obrazových bodů, je ale výkonnější a má více operační paměti. K internetu se připojuje pouze pomocí WiFi sítí. Stojí 159 USD (3200 Kč).

Kindle Fire s přídomkem HD pak je nabízen ve dvou různých velikostech. Model se sedmipalcovou obrazovkou disponuje vyšším rozlišením (1280 x 800 pixelů) a ještě výkonnějším hardwarem. Navíc je vybaven bezdrátovou technologií Bluetooth i HDMI výstupem. Zakoupit jej je možné za 199 USD (4000 Kč).

Foto: Amazon

Kindle Fire s 8,9palcovou obrazovkou

Nejvýkonnější je Fire HD s 8,9palcovou obrazovkou. Ten totiž disponuje dvoujádrovým 1,5GHz procesorem. Lepší je také rozlišení displeje, a to rovnou Full HD (1920 x 1200 obrazových bodů). I přesto se jeho cena nepřehoupla přes šest tisíc korun, ale činí 269 USD (5500 Kč).

Přestože společnost Amazon startuje oficiální dodávky do České republiky až nyní, někteří obchodníci již mají několik měsíců Fire HD ve své nabídce. Podle nákupního rádce Zboží.cz, který provozuje společnost Seznam, jej je možné pořídit od necelých šesti tisíc korun.

Společnost Amazon si vydobyla renomé coby výrobce elektronických čteček a levných počítačových tabletů. V letošním roce by zástupci firmy rádi uspěli také na trhu s chytrými telefony. Vzbudit zájem mezi zákazníky se budou snažit především atraktivní cenou. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám