Hlavní obsah

Končí internet a televize od UPC? Vodafone vyvrací fámy

Novinky, Miloslav Fišer

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sociálními sítěmi začaly v posledních týdnech kolovat spekulace o tom, že zákazníci společnosti UPC přijdou o internetové připojení i televizní vysílání. Důvodem má být spojení tohoto největšího poskytovatele kabelového internetu s Vodafonem. Zástupci tohoto mobilního operátora však fámy nyní popřeli.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Chtěli bychom vás upozornit, že jsme ve vaší lokalitě zaznamenali šíření falešných zpráv o konci poskytování UPC služeb kvůli spojení s Vodafonem. Tyto informace nejsou pravdivé,“ stojí v oznámení, které operátor rozesílá zákazníkům.

Podle informací Novinek podobné zprávy byly odeslány zákazníkům v Ústeckém, Jihočeském i Středočeském kraji a zároveň také v Praze. Je tedy zřejmé, že podobné fámy se šíří napříč celou republikou.

V některých případech přitom takové informace šíří samotní uživatelé, kteří zkrátka věří této poplašné zprávě. Tedy tomu, že kvůli spojení staré smlouvy UPC zanikají a lidé přijdou o internetové připojení, případně i televizní vysílání.

Značka UPC zanikne v Česku na apríla, zákazníci přejdou pod Vodafone

Internet a PC

Nic z toho samozřejmě není pravda. Koneckonců značka UPC zanikla v Česku již letos v dubnu. Od té doby mají lidé na svých vyúčtováních loga Vodafonu. Není tedy žádný důvod, proč by mělo docházet k ukončení starších smluv půl roku poté, co již zákazníci využívají služeb Vodafonu.

„Nenaleťte lidem, kteří by rádi vydělali na vaší důvěře. Vodafone je tu s vámi už 20 let. Ubezpečujeme vás, že díky spojení společností UPC a Vodafone vám budeme i nadále poskytovat plnou škálu vysoce kvalitních služeb,“ stojí v oznámení operátora.

„Díky spojení UPC s Vodafonem vám můžeme naopak poskytnout ještě širší portfolio služeb, a to od Vodafone TV přes neomezené tarify do mobilu až ke zvýhodněním při koupi mobilu, notebooku či nejrůznějšího příslušenství. Například nyní díky spojení UPC a Vodafonu nabízíme jako jediná telekomunikační společnost v ČR nejrychlejší gigabitový internet více než 1,3 milionu domácností,“ uzavřeli zástupci Vodafonu.

Pohlcení UPC je jednou z vůbec největších akvizic v celé historii Vodafonu. Nejmladší tuzemský operátor díky ní výrazně posílí svou pozici na trhu s internetovým připojením. Kromě českého trhu celý obchod v hodnotě 18,4 miliardy eur (471 miliard korun) zahrnuje také aktivity společnosti Liberty Global v Německu, Maďarsku a Rumunsku.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám