Hlavní obsah

Kodak přestavil kompaktní 6Mpix foťák

Novinky, Michal Němejc (michaln@seznam.cz)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Firma Kodak představila nový kompaktní digitální fotoaparát, který je vybaven šestimegapixelovým snímacím prvkem za cenu pod 500 dolarů.

Článek

Nový Kodak Easy Share DX7630 je vybaven objektivem Schneider - Kreuznach s trojnásobným optickým zoomem (39-117 mm) při světelnosti F2.8 - F4.8 a zaujme především velikým 2.2" LCD displejem s vysokým rozlišením (153 000 pixelů).

Fotografie nebo videosekvence (v rozlišení až 320x240 pixelů) se ukládají do vnitřní paměti přístroje, která má kapacitu 32 MB. To je pro běžné focení poměrně málo, a proto je možné použít i paměťové karty typu SD/MMC. Kromě několika přeprogramovaných režimů je k dispozici i plně manuální ovládání.

Nový Kodak DX7630 váží pouhých 219 gramů a na trhu se objeví v průběhu dubna letošního roku. Za cenu 499 dolarů (přibližně 13 200 Kč) dostanete kromě samotného přístroje také Li-Ion akumulátor s nabíječkou.

Reklama

Související témata:

Související články

Kodak končí s prodejem klasických fotoaparátů

Firma Kodak končí s prodejem kinofilmových fotoaparátů a místo nich se bude soustředit už jen na digitální přístroje. Zatím ale jen ve vyspělých zemích západní...

Nové ATI Catalysty 4.1

Kanadská firma ATI vydala nové ovladače s označením Catalyst 4.1, jenž jsou určeny pro všechny grafické karty Radeon.

Intel zlevní a uvede nová Pentia 4

Po dlouhé době, kdy byl na trhu procesorů relativní klid, firma Intel přichází s novými procesory Pentium 4 s jádrem Prescott. Ty se na trhu objeví...

Výběr článků

Načítám