Hlavní obsah

Každý týden pokuta pět milionů eur. Nizozemsko nemilosrdně tlačí na Apple

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Amsterodam

Nizozemský antimonopolní úřad v pondělí vyměřil americké společnosti Apple další pokutu pět milionů eur (přes 120 milionů Kč). Důvodem je, že firma neumožňuje vývojářům v Nizozemsku používat pro seznamovací aplikace nabízené v obchodě App Store jiné než její platební metody. Pondělní pětimilionová pokuta je již čtvrtá, kterou úřad Applu v této kauze udělil.

Foto: Mike Segar, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Úřad pokutuje Apple částkou pět milionů eur každý týden od 15. ledna, kdy firmě vypršel konečný termín pro uskutečnění nařízených změn, napsala agentura Reuters.

Úřad změny nařídil v prosinci, Apple se však proti nařízení odvolal. Podnik argumentuje tím, že alternativní platební systémy představují hrozbu pro uživatele.

Apple je v mnoha zemích pod tlakem kvůli poplatkům, které si účtuje za nákupy v aplikacích. Americký Senát nedávno schválil návrh zákona, který by zakázal Applu a Googlu vyžadovat od uživatelů, aby používali jejich platební systémy.

Nizozemsko uložilo Applu pokutu pět milionů eur. Už potřetí

Internet a PC

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám