Hlavní obsah

Justice se od středeční noci potýká s rozsáhlým výpadkem webů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Justiční weby postihl rozsáhlý výpadek. Nefungují internetové stránky ministerstva spravedlnosti, databáze soudních jednání Infosoud a Infojustice, insolvenční rejstřík, jednotlivé weby soudů ani portál verejnazaloba.cz, pod který spadají weby státních zastupitelství. Ministerstvo na sociálních sítích ve čtvrtek uvedlo, že pravděpodobnou příčinou je závada na infrastruktuře a že s dodavatelem intenzivně pracuje na odstranění problému.

Foto: https://justice.cz/

Web justice.cz

Článek

„O problému víme. Od středečních 22:00 hodin řešíme technický výpadek,“ sdělilo ministerstvo s tím, že o dalším vývoji bude informovat.

Justiční weby se s výpadky potýkají opakovaně, obvykle ale problém trvá jen několik hodin. Větší výpadek nastal například v létě roku 2016, kdy ministerstvo jako příčinu uvedlo poruchu elektroinstalace v pražském justičním areálu Na Míčánkách.

České justici dodává IT systémy dlouhodobě firma CCA Group, která nyní čelí společně se svým majitelem Tomášem Váchou a dalšími šesti lidmi trestnímu stíhání kvůli krácení daní se škodou 100 milionů korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám