Hlavní obsah

Jaké připojení a volání je nejvýhodnější? Srovnávač od ČTÚ umí už i pevné služby

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Český telekomunikační úřad (ČTÚ) rozšířil funkce svého srovnávače cen a kvality služeb elektronických komunikací. Od pondělí tak lidé mohou porovnávat zadarmo i nabídky pevných služeb. Jde tedy nejen o nabídky internetu, ale také o volání a televizní vysílání.

Foto: repro ČTÚ

Srovnávací nástroj od ČTÚ.

Článek

„Srovnávací nástroj funguje tedy již v plném rozsahu, i když prozatím v pilotním režimu,“ prohlásila Tereza Meravá z tiskového oddělení ČTÚ. Doposud šly totiž porovnat ceny a parametry služeb volání, SMS a mobilního internetu.

Vyzkoušet nový srovnávací nástroj je možné na stránkách srovnavac.ctu.cz.

Krok za krokem: Jak najít nejvýhodnější mobilní tarif?

Mobil

Práce se srovnávačem je velmi jednoduchá. V prvním kroku je nutné zadat základní parametry, jako je výše spotřeby, požadovaný typ smluvního závazku atd. Následně se podle individuálně zadaných parametrů zobrazí přehled nejvhodnějších dostupných služeb pro konkrétní uživatele.

Jednotlivé podniky si mohou prostřednictvím tohoto webového nástroje zase ověřit, nakolik je jejich nabídka konkurenceschopná s ostatními poskytovateli služeb. „Cílem srovnávacího nástroje je tedy i dynamičtější rozvoj trhu elektronických komunikací prostřednictvím tlaku informovaných spotřebitelů na poskytovatele služeb,“ doplnila Meravá.

„Přehledné informace o parametrech a cenách služeb do srovnávače povinně vkládají přímo poskytovatelé těchto služeb – operátoři či podnikatelé.  A ti také ručí za jejich správnost. Služba je bezplatná a nekomerční,“ konstatovala Meravá.

Ta zároveň připomněla, že nástroj byl vytvořen na základě povinnosti, kterou ČTÚ ukládá nově zákon o elektronických komunikacích.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám