Hlavní obsah

iRiver: Další MP3 přehrávač s podporou digitálních fotoaparátů

Novinky, Michal Němejc (michal.nemejc@novinky.cz)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Korejská firma iRiver, jejíž stejnojmenné přehrávače se prodávají i na českém trhu, představila další novinku, kterou je MP3 přehrávač vybavený miniaturním pevným diskem o kapacitě až 40 GB a zároveň i rozměrným LCD displejem.

Foto: Petr Komárek

Logo Noci vědců

Článek

Podobně jako nedávno představené Sony Vaio Pocket, nový MP3 přehrávač iRiver řady H300 slouží také jako přenosná databanka pro snímky z vašeho digitálního fotoaparátu, které si můžete prohlížet na barevném 2" LCD displeji.

Komunikace s počítačem, ale i digitálními fotoaparáty, probíhá prostřednictvím vysokorychlostního portu USB 2.0, který nabízí přenosovou rychlost až 480 Mbps.

Nový přehrávač o rozměrech 62x103x22-25 mm dokáže přehrávat hudbu nejen v běžných formátech MP3, WMA, ASF, ale i ve "svobodném" formátu Ogg Vorbis, který není zatížen žádnými licenčními poplatky. Vybaven je i vestavěným FM tunerem pro příjem rádia, přičemž rozhlasové vysílání lze dokonce i nahrávat. Přístroj také díky zabudovanému mikrofonu může sloužit i jako diktafon.

Oproti již zmíněnému přehrávači od Sony je novinka od iRiveru s kapacitou 20 GB o něco levnější. Stojí 430 dolarů (11 200 Kč), což je přibližně o tisíc korun méně. Pro náročnější uživatele je k dispozici i verze s dvojnásobnou velikostí pevného disku (40 GB), za kterou už ale zaplatíte 540 dolarů, což je v přepočtu zhruba 14 tisíc korun.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám