Hlavní obsah

Internet v únoru ovládly olympijské hry v Soči

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olympiáda se stala v minulém měsíci nejskloňovanějším slovem na českém internetu. Lidé se zajímali nejen o výkonu našich reprezentantů, ale například i o slavnostní zahájení her v Soči. Vyplývá to z únorových statistik vyhledávání společnosti Seznam.cz.

Foto: Marko Djurica, Reuters

Ohňostroj při zahájení zimní olympiády v Soči

Článek

„Podle Seznamu skokanů českého internetu za měsíc únor se zdá, že ZOH zasáhly téměř do každé oblasti každodenního života. V průběhu dne lidé sledovali internetové stránky, na nichž probíhaly živé přenosy jednotlivých disciplín. Dotaz ‚ČT Sport online vysílání‘ se umístil na prvním místě v kategorii ‚Praktické dotazy‘ a mezi dotazy v kategorii ‚TV pořady‘ se na jedné z předních pozic objevil dotaz ‚přímý přenos zahájení olympiády v Soči‘,“ uvedl Michal Sedláček, administrátor fulltextu v Seznam.cz.

„Dotaz ‚zahájení zimní olympiáda 2014‘ se navíc dostal i do kategorie ‚Zábavní, kulturní, sportovní a společenské akce‘. Kromě přímých přenosů z jednotlivých událostí v Soči se ale lidé velmi zajímali i o české sportovkyně. V kategorii ‚Osobnosti‘ tak nalezneme v únoru mezi skokany hned pětici Češek – Evu Samkovou, Šárku Pančochovou, Gabrielu Soukalovou, Ester Ledeckou a Martinu Sáblíkovou,“ podotkl Sedláček.

Podle něj se ale lidé zajímali také o další akce, které se konaly v únoru. „Dalším výrazným tématem totiž byli i Čeští lvi. V Seznamu skokanů českého internetu tak nalezneme dotaz ‚Český lev 2014‘ v kategorii ‚Zábavní, kulturní, sportovní a společenské akce‘ a vítěz těchto cen, film Hořící keř, se umístil na prvním místě v kategorii ‚TV pořady, seriály, filmy‘,“ uzavřel administrátor fulltextu.

Statistika internetových skokanů zachycuje dotazy, které byly v únoru 2014 hledány mnohonásobně více, než tomu bylo v předchozím období. Jedná se tedy o dotazy, které odrážejí aktuální zájmy uživatelů o určitá témata, kauzy nebo produkty. Kompletní výsledky jsou umístěny na stránkách skokani.seznam.cz. Nejzajímavější internetové skokany naleznete v následující tabulce.

Největší skokani – únor 2014
Osobnosti
1.Eva Samková
2.Richard Hes
3.Ondřej Malý
4.Alexandr Seidl
Praktické dotazy
1.ČT Sport online vysílání
2.Valentýnské básničky
3.Sportka aktuální výsledky 2 2 2014
4.České medaile Sochi
Zábava, kulturní, společenské a sportovní akce
1.Zahájení zimní olympiády 2014
2.Český lev 2014
3.Olympijský park Letná
4.Matějská pouť 2014
TV pořady, filmy, seriály
1.Hořící keř
2.Čtyři v tom
3.Přímý přenos zahájení olympiády v Soči
4.Farmář hledá ženu 31 1 2014 online

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám