Hlavní obsah

Intel uvedl nové Celerony 2,5 a 2,6 GHz

Novinky, Michal Němejc (michaln@seznam.cz)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Společnost Intel uvedla na trh dva nové procesory Celeron, které doplní nabídku procesorů určených pro tržní segment cenově dostupných počítačů.

Foto: Magistrát města Plzně

Možnost setkání s americkými veterány, přímými aktéry osvobození Plzně a západních Čech americkou armádou, nalákala na plzeňskou radnici zástupy lidí.

Článek

Nové procesory Celeron pracují na taktu 2,5 a 2,6 GHz, jsou vyráběny 0,13 mikronovým výrobním procesorem, podporují 400MHz systémovou sběrnici (FSB) a jsou vybaveny vyrovnávací pamětí druhé úrovně o velikosti 128 KB.

Oba procesory jsou již nyní dostupné, a to za ceny 89 respektive 103 dolarů za nejvýkonnější model (při tisícikusovém odběru).

Intel uvádí nové Celerony jen několik dní po uvedení svého nejvýkonnějšího procesoru, Pentia 4 3,2 GHz, jehož cena je však několikanásobně vyšší, a to 637 dolarů.

Reklama

Související témata:

Související články

Intel i AMD zlevňují procesory

Konec května je ve znamení dalších slev procesorů. Společnost Intel snížila ceny svých procesorů Celeron, zatímco konkurenční firma AMD zlevnila procesory...

Intel představil Pentium 4 3,2 GHz

Společnost Intel uvedla na trh nový procesor Pentium 4 3,2 GHz s technologií Hyper Threading, který je v současné době nejvýkonnějším procesorem pro stolní...

Výběr článků

Načítám