Hlavní obsah

Iiyama přichází s notebooky s Centrinem

Novinky, Michal Němejc (michaln@seznam.cz)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Iiyama, která je na českém trhu známa především svými monitory, představila nové notebooky založené na technologii Centrino.

Foto: Jakub Horáček

Mladí redaktoři a redaktorky natočili za deset let několik set pořadů

Článek

Nové notebooky Iiyama z řady N9133HC jsou postaveny na čipové sadě i855GM a vybaveny procesory Pentium-M 1,4 nebo 1,6 GHz doplněné 256 nebo 512 MB operační paměti typu DDR 266. Pevný disk má kapacitu nadprůměrných 40 GB a k dispozici je i kombinovaná DVD/CD-RW mechanika. Samozřejmostí je integrovaný modem, síťová karta, Wi-Fi, tři USB 2.0 porty a jeden vysokorychlostní port IEEE 1394.

K zobrazení slouží běžný 14.1" TFT displej s rozlišením 1024x768. Naopak nadprůměrná je doba práce na baterie, která podle výrobce činí až pět hodin. Notebook váží 2,1 kg a v současné době je uváděn na japonský trh za cenu v přepočtu od 40 000 Kč. Zda se bude dodávat i k nám, však ještě není jisté.

Reklama

Související témata:

Související články

Acer představil levný notebook s Centrinem

Společnost Acer představila novou řadu přenosných počítačů TravelMate 290, které jsou založeny na technologii Intel Centrino a jejich cena začíná už na 37 990...

Výběr článků

Načítám