Hlavní obsah

HTC se stále nedaří, propustí čtvrtinu zaměstnanců

Novinky, mif

Svého času velmi populární výrobce chytrých telefonů HTC se stále topí v problémech. Po prodeji části mobilní výroby společnosti Google se podnik rozhodl zrušit 1500 pracovních míst, což odpovídá zhruba čtvrtině pracovních sil této firmy v globálním měřítku. Jde především o zaměstnance výroby.

Foto: Paul Hanna, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Podnik propouštění v oficiálním prohlášení zdůvodnil tím, že jde o „součást plánu na vyrovnání zdrojů v celé organizaci“. Akcie společnosti na to nicméně reagovaly okamžitým propadem o necelých sedm procent.

Společnost HTC patřila ještě před pár lety mezi pět nejúspěšnějších výrobců chytrých telefonů na světě, srovnávat se mohla s giganty, jako jsou Apple či Samsung. Stále sílící konkurence především z Číny však udělala své a podnik se v žebříčku popularity propadá stále hlouběji a hlouběji.

Boj o přežití?

Propouštění je podle serveru BBC poslední známkou toho, že svého času velmi silný hráč na trhu smartphonů se v současnosti snaží udržet nad vodou – bojuje o přežití.

V loňském roce HTC prodalo společnosti Google část výroby chytrých telefonů, která se soustředila na přístroje Pixel. A to za 1,1 miliardy dolarů (24,6 miliardy Kč). Řada analytiků tehdy tento obchod komentovala tak, že podnik potřebuje peníze, aby mohl pokračovat v činnosti.

Agentura Reuters připomněla, že v dubnu se meziročně snížily tržby HTC o 55,5 procenta po poklesu o 46,7 procenta v březnu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám