Hlavní obsah

Vlastníci PlayStationu 3 si stěžují na nekompatibilitu

Novinky, adr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přestože se japonská Sony dušovala, že novinka PlayStation 3 bude kompatibilní se všemi tituly pro starší konzole PlayStation a PlayStation 2, opak je pravdou. Sony již přislíbila situaci řešit prostřednictvím softwarových záplat.

Článek

Sony PlayStation 3, která vstoupila na trh přibližně rok poté, co se začala prodávat konzole Microsoft Xbox 360, pronásledují potíže snad na každém kroku. Jakoby nebylo dost, že firma má problémy s výrobou dostatečného množství PS 3 [celá zpráva], nyní se na adresu výrobku sesypala také kritika, že je nekompatibilní se staršími hrami.

Některé z her určenách původnímu PS či PS 2 na novém PlayStationu jedou bez zvuku, jiné nelze vůbec rozjet, potvrdila Sony.

Odborníci shodně uvádějí, že se podobné problémy vyskytují velice často, kdy nejnovější konzole ještě nejsou úplně ideálně "vyladěny". Podle nich nebude mít tento fakt výraznější dopady na prodeje PS 3.

Se stejnými potížemi se totiž před několika lety potýkala také konzole Sony PlayStaion 2, která si nerozuměla s tituly pro svého předchůdce PlayStation. Bez poskvrny nebyl v době uvedení ani Xbox 360, i když jeho problémy byly poněkud jiného rázu - podle uživatelů škrábala jeho mechanika vložené optické disky.

Sony nicméně hlásí, že její skladové zásoby PlayStationů 3 jsou téměř vyprodány. Téměř 90 000 kusů PS 3 [celá zpráva] se ztratily během prvních dvou dnů po zahájení prodeje. Herních mašinek PlayStation a PlayStation 2 bylo celkově do dnešní doby prodáno neuvěřitelných 100 miliónů kusů.

PlayStation 3 je v Japonsku nabízen od 11. listopadu za necelých 10 000 korun. Konzole bude uvedena na trh ve Spojených státech v pátek. Do Evropy se dostane až v březnu. Hovoří se o ceně asi 14 000 korun ze nejnižší model osazený 20 GB diskem. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám