Hlavní obsah

Videohra Q.U.B.E. – prostorové rébusy

Novinky, Radovan Blažek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pro milovníky logických jako stvořená, pro ostatní i tak velice přitažlivá je hra Q.U.B.E., která naplno prověří vaší prostorovou orientaci.

Článek

Nejde zde totiž o žádné kosení nepřátel (i když na to také dojde), ale o pouhou nutnost přepravit se trojrozměrným prostorem z jednoho místa na druhé. Jak už název napovídá, velkou roli při tom budou hrát kostky, z nichž si budete vytvářet svou trasu. Jak už jste si jistě stačili povšimnout, tyto kostky mají různé barvy, což odkazuje k jejich různým vlastnostem.

S červenými lze ještě nějakou dobu po usazení manipulovat, žluté po aktivaci fungují jako pružina a vystřelí do prostoru a modré zase slouží k odražení samotného hráče. Zní to poměrně složitě, leč jednou ze silných stránek této hry je inteligentní design úrovní. S jednotlivými pravidly se seznamujete postupně a hra vám vždy odkryje tolik, abyste se neztratili, ale zároveň neměli pocit, že je to moc jednoduché.

Ve spojení s minimalistickou, leč velmi přehlednou a dobře vypadající grafikou máme před sebou hru pro široké masy aspirující na velmi příjemného společníka pro dlouhé zimní večery.

Reklama

Související články

Videohra Alien Swarm – mimořádný zážitek

Taková hra přijde jen několikrát do roka. Původně placený titul snese srovnání s lehkým nadprůměrem komerční produkce – kvůli tomu se vyplatí překonat i pár...

Výběr článků

Načítám