Hlavní obsah

V největším českém turnaji v počítačových hrách se utká přes sto soutěžících

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Více než stovka hráčů se utká o ceny za 300 tisíc korun ve finále největšího letošního tuzemského turnaje v počítačových hrách série World Gamemaster Tournament 2009. Turnaj se uskuteční jako součást mezinárodního veletrhu spotřební elektroniky a digitální zábavy Digitex na brněnském výstavišti od čtvrtka do neděle. Uvedl to mediální zástupce pořadatelů Tomáš Perman.

Článek

Ve finále nastoupí 104 borců, kteří postoupili z kvalifikací hraných online. Do nich se přihlásilo více než 500 hráčů. Finálový turnaj má na programu čtyři disciplíny. Dvě jsou týmové pro osm mužstev po pěti lidech, dvě hry jsou určené jednotlivcům.

První týmovou hrou je akční střílečka Counter-Strike 1.6, druhou pak akční hra Call Of Duty 4. Pro hráče-sólisty je určen fotbalový simulátor a novinka FIFA10 a automobilový simulátor Trackmania Nations Forever.

Finále turnaje by v pavilonu C na výstavišti měly přihlížet stovky diváků. "O atmosféru se postará velkoplošná projekce exhibičních a finálových zápasů na hlavním pódiu," podotkl Perman. V neděli se pak celý herní areál o 60 počítačích uvolní pro zájemce z řad veřejnosti, kterým pořadatel nabídne možnost vyzkoušet si hru Trackmania Nations Forever.

World Gamemaster Tournament už několik let představuje pro světovou hráčskou elitu, ale i pro začínající talenty příležitost změřit své zkušenosti se soupeři všech věkových kategorií, národností i herního vyznání.  

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám