Hlavní obsah

Unikátní křeslo pro hráče vypadá jako Mini Cooper, má volant i pedály

Novinky, Miloslav Fišer

Automobilových her je na trhu celá řada. Žádná z nich ale nedokáže nabídnout věrnou simulaci skutečného provozu, pokud si k ní hráči nepořídí důležité periferie, jako je volant, pedály nebo řadicí páka. Pro opravdové fajnšmekry jsou pak určena herní křesla, která můžou vypadat jako skutečný automobil - například jako kultovní Mini Cooper.

Článek

Herní křeslo ve stylu Mini Cooperu vytvořili v Anglii. Na první pohled sice příliš pohodlně nevypadá – to ale jen do doby, než otevřete jeho kapotu. Pod ní se místo motoru ukrývá pohodlné kožené křeslo, volant a pedály spojky, brzdy a plynu.

Nechybí dokonce ani tak potřebná věc, jako je držák pití. Po straně má tato zajímavá periferie dokonce ukrytou malou ledničku, aby se hráč při hraní nemusel nijak rozptylovat a chodit na druhý konec bytu.

Přímo v křesle je také integrován profesionální zvukový systém s celkovým výkonem 500 W. Zajímavým doplňkem je vibrační jednotka, která dodá při hraní pocit skutečné jízdy. „Na vlastní kůži ucítíte nejen bouračky, ale i nerovnosti na silnici,“ slibuje tvůrce křesla na svých internetových stránkách.

Pro hraní stačí novinku jenom připojit k televizoru. Uvnitř křesla je totiž vestavěna televizní konzole Xbox 360. Křeslo ve tvaru Mini Cooperu bylo zatím vyrobeno v jediném exempláři. Výrobce si jej cení na 8000 liber, tedy více než 224 tisíc korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám