Hlavní obsah

Unikátní futuristické křeslo pro extrémně výkonné počítače stojí 120 000 korun

Novinky, mif

V Kanadě se začalo prodávat futuristické křeslo, ke kterému je možné připojit až tři monitory i výkonnou počítačovou sestavu. Zájemci si však budou muset sáhnout hluboko do peněženky. Zatímco kvalitní ergonomická pracovní židle se dá pořídit za sumu okolo deseti tisíc korun, za novinku, která vypadá přímo jako rekvizita ze Star Treku, zaplatí 6200 USD (120 000 Kč).

Článek

Podle tvůrců ze společnosti MWE Lab je nové křeslo Emperor 1510 vhodné jak pro pracovně vytížené jedince, tak pro náruživé hráče počítačových her. Pro obě kategorie počítačových uživatelů totiž nabízí nebývalou ergonomii.

Jeho majitelé se navíc zcela obejdou bez pracovního stolu. Až tři 24palcové monitory jsou totiž uchyceny na speciální ocelové konstrukci, která vychází zpoza křesla. Ve chvíli, kdy chtějí uživatelé vstát, monitory se automaticky vysunou nad jejich hlavu. Klávesnici a myš si pak uživatelé mohou položit na dvě nastavitelné podložky přímo před sebou.

V křesle je integrován stereofonní zvukový systém se subwooferem Bose Acoustimass. Nechybí ani vestavěná dokovací stanice pro iPhone či iPad. Hmotnost samotného křesla bez počítače činí 110 kg, přičemž spotřeba polohovací konstrukce, společně se zvukovým systém, se pohybuje v rozmezí 100 až 300 W.

„Vysoce kvalitní ocelová konstrukce, široké možnosti ergonomie i kvalitní vestavěný audiosystém – to vše vytvoří pracovní prostředí s nebývalým komfortem, naše řešení zvyšuje celkovou výkonnost i produktivitu,“ uvedli tvůrci na svých internetových stránkách.

Zájemci o křeslo Emperor 1510 mohou vybírat mezi černým a bílým barevným provedením. Po zaplacení sumy 120 000 korun výrobce garantuje zhotovení křesla do jednoho měsíce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám