Hlavní obsah

Staňte se školním sígrem první kategorie

Novinky, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hra Bully: The Scholarship edition je počinem, který by měl znát leckterý hráč konzole PS2 pod názvem Canis Canem Edit. Teď konečně vyšla hra i na X-BOX 360 a nedá se nazvat jinak než mazec. Nevychovaný sígr umístěný do Bullworth academy je totiž osobou, která dokáže hráče bavit po dlouhé dny.

Článek

Když se nám hra Bully dostala do rukou, tak jsme dlouho váhali, kdo si ji vezme na recenzi. Když jsem se podíval, že za tímto počinem stojí Rockstar Games, rozhodl jsem se vzít si to na své triko. Přeci jen vůni placky GTA IV si můj X-BOX pamatuje ještě velmi dobře. A ani teď Rockstar Games nezklamali. Cílová skupina totiž není totiž úzká, jak jsme předpokládali. Tuhle gamesu si totiž může zahrát každý, kdo si chce připomenout, jak zlobil ve škole.

Klučina s afektovanou matkou a nevlastním otcem, který ho nemá rád, to je Jimmy Hopkins. Není divu, že se z něj stalo to, co se stalo. Mladíkovi totiž přináší uspokojení snad jediná věc - způsobovat problémy jiným a pokud možno je při tom ještě co nejvíce zesměšnit. Smradlavé bombičky, svědící prášek či doma vyrobené výbušniny - tím vším Jimmy své spolužáky rád trápí.

Hra má ovšem velmi propracovaný děj. Na obrazovce neustále vidíte hodiny, dle kterých se musíte řídit. Ráno a po obědě se musíte dostavit na vyučování, v pozdních hodinách vás pak zase omezuje večerka. A mezi tím vším musíte stihnout ještě plnit další úkoly, jako například chránit jednoho tlouštíka, aby ho spolužáci neumlátili než dojde na záchod atd.

Pusa nebo facka

Za úspěchy v různých úkolech jste odměňováni různými bonusy, jako například novým oblečením či dárkovými předměty. Takové bonboniéry a čokolády můžete vyměňovat s dívkami za žhavé polibky a když vás dívka nechce políbit, tak ji přeci vždycky můžete zmlátit. Že vám zrovna tohle tak trošku připomíná situace v GTA? Nejste sami. To, co v této hře smíte, je opět tak trochu hodně za hranicí slušného chování.

Zábavné minihry, jejichž obtížnost je místy poměrně vysoká, vám vydrží poměrně na dlouho a když se to tak sečte, tak je celá hra velmi slušný držák, který vás dokáže po dobu letního herního sucha více než dobře zabavit.

HODNOCENÍ: 8/10

Reklama

Související témata:

Související články

X-BOX 360: Pořádně krutý Burnout Paradise

K novému Burnoutu jsme přistupovali lehce s despektem. Předchozí díly si v naší redakci úplně velkou oblibu nevypracovaly a z toho vyplýval i náš přístup...

X-BOX 360: extrémní pouliční fotbálek

Doba mezi vydáními jednotlivých ročníků fotbalového simulátoru FIFA je sice pouhý rok, fotbalovým nadšencům to však přijde jako věčnost. Snad i proto...

Výběr článků

Načítám