Hlavní obsah

Špičkový herní mobil se již prodává. Unikátní doplňky jsou ale zatím v nedohlednu

Novinky, abr

Už v průběhu minulého měsíce se v českých obchodech zabydlel špičkový herní smartphone ROG Phone 3 od Asusu. Kromě extrémně vysokého výkonu má novinka lákat na širokou skálu herního příslušenství. To byste ale zatím na pultech tuzemských obchodů hledali marně.

Představení herního smartphonu Asus ROG Phone 3Video: archív výrobce

 
Článek

ROG Phone 3 se prodává ve třech různých variantách. Nejvýkonnější provedení stojí 31 990 Kč, základní verze Strix Edition pak 22 990 Kč. Za prostřední variantu případní zájemci zaplatí 28 990 Kč.

Nejvýkonnější procesor Snapdragon 865+ od Qualcommu nicméně není jediným lákadlem trojkové generace. Podobně jako u předchozích dvou verzí si totiž k novým smartphonům budou moci lidé zakoupit hned několik doplňků, prostřednictvím kterých bude možné ROG Phone 3 proměnit bez nadsázky v kapesní konzoli, nebo dokonce i herní počítač.

Foto: archív výrobce

ROB Phone 3

Foto: archív výrobce

ROB Phone 3

To čítá například modulární herní podložku ROG Kunai 3, která přidává k ROG Phone 3 fyzické ovládací prvky obdobné systému herní konzole. U ní se bude cenovka pohybovat podle informací Novinek okolo 3600 Kč. Mobile Desktop Dock, který dovoluje hráčům proměnit po připojení klávesnice, myši a monitoru mobil na stolní počítač, vyjde na 3900 Kč.

Nejdražším prvkem volitelné výbavy má být speciální pouzdro TwinView Dock 3, které ukrývá druhý 144Hz displej. Na jedné obrazovce je díky němu možné hrát, na druhé pak například ovládat streamovací software. Ten si výrobce cení na necelých sedm tisíc korun.

Nejvýkonnější skládačka dorazila do Česka, stojí přes 40 tisíc korun

Mobil

Doplňková výbava obsahuje navíc další položky – odolná pouzdra, speciální antibakteriální skleněné kryty obrazovky či ROG Clip pro připojení telefonu k vybraným ovladačům tradičních konzolí. Pokud by tedy lidé nakoupili všechny volitelné doplňky, zaplatili by jenom za ně bezmála 20 000 korun. A to je cena, na kterou vyjde už solidně vybavený telefon.

Právě široká nabídka unikátních doplňků je ale to, co tento telefon od konkurence tolik odlišuje. A patrně také jeden z hlavních důvodů, proč si jej celá řada hráčů pořídí. Kdy přesně se všechny doplňky objeví na pultech obchodů, není zatím jasné. Někteří prodejci sice výše popsané vychytávky již mají zalistované, ale objednat se nedají – jediným upřesněním je, že by prodej měl být zahájen ještě letos.

Foto: archív výrobce

ROB Phone 3

Foto: archív výrobce

ROB Phone 3

ROG Phone 3 nabízí 6,59“ AMOLED displej s rozlišením 2340 x 1080 pixelů. Vyzdvihnout si u něj zaslouží především vysoká obnovovací frekvence 144 Hz a odezva 1 ms. V útrobách dvou vrcholných provedení tepe procesor Snapdragon 865+, který je aktuálně nejvýkonnějším mobilním čipsetem na trhu. Základní verze Strix Edition staví na pomalejším čipu Snapdragon 865.

Akumulátor telefonu nabízí kapacitu 6000 mAh, což by bohatě mělo stačit pro několik hodin intenzivního hraní, případně pro dvoudenní výdrž při běžném použití. Vzadu jsou tři fotoaparáty s rozlišením 64 Mpx, 13 Mpx  a 5 Mpx, vepředu se pak nachází 24megapixelový senzor. Potěší i přítomnost stereo reproduktorů s vestavěným zesilovačem.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Skládací chytré telefony jsou v kurzu

V pořadí již třetí skládací smartphone s ohebným displejem zvaný Galaxy Z Fold2 se chystá v letošním roce uvést do prodeje společnost Samsung. Ta však není...

Výběr článků

Načítám