Hlavní obsah

Sony již prodalo miliony PlayStationů 5. Poptávka ale stále převyšuje nabídku

Novinky, abr

Beznadějně vyprodáno. To se dozví každý herní fanda, který by chtěl nyní koupit v obchodě nejnovější konzoli od společnosti Sony. Japonský elektronický gigant přitom na trh dodal již miliony nových modelů, jak zástupci společnosti informovali společně se zveřejněním finančních výsledků.

Představení televizní konzole PlayStation 5 od SonyVideo: archiv výrobce

 
Článek

PlayStation 5 se nabízí ve dvou různých provedeních. Standardní pětka vyjde případné zájemce na 13 490 Kč, verze bez mechaniky zvaná Digital Edition pak na 10 790 Kč.

Oficiálně prodej začal 19. listopadu, nicméně již od začátku loňského září si mohli lidé obě konzole zakoupit v rámci předobjednávek. A zájem ze strany uživatelů byl tak vysoký, že v době oficiálního startu prodejů nebyla na pultech obchodů ani jedna konzole – vše se rozebralo v rámci předobjednávek.

Foto: archív výrobce

PlayStation 5

Foto: archiv výrobce

Ovladač DualSense

Sony přitom evidentně dělá, co jen může, aby se konzole dostaly k hráčům co nejdříve. Zástupci společnosti totiž prozradili, že prodali již 7,8 milionu PlayStationů 5. Přitom na začátku února to bylo pouze 4,5 milionu, zhruba za tři měsíce tak počet dodaných konzolí stoupl o 3,3 milionu.

Zdroj z výroby serveru DigiTimes prozradil, že v roce 2021 se chystá Sony uvést na pulty obchodů 16,8 až 18 milionů konzolí. V současnosti jsou tedy stále ještě vyřizovány několik měsíců staré objednávky, postupně by se ale měla poptávka uspokojit.

PlayStation 5 za 20 000 korun? Překupníci se snaží vydělat na nedostatku konzolí

Hardware

Nedostatek konzolí není problémem pouze u Sony, beznadějně vyprodaný je také konkurenční Xbox Series X od společnosti Microsoft. Jde o aktuálně nejvýkonnější konzoli, která stojí 13 499 Kč.

Z nových modelů od Sony a Microsoftu je tak v obchodech k mání pouze nejlevnější Xbox Series S, který stojí 7999 Kč. Zatímco oba playstationy nabízejí stejný výkon, americký softwarový gigant dosáhl atraktivnější cenovky jednoduše – snížil výkon konzole, a navíc ubral i optickou mechaniku.

Představení levné konzole Xbox Series SVideo: archív výrobce

Představení televizní konzole Xbox Series XVideo: archív výrobce

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám