Hlavní obsah

Přišla dříve, než se čekalo. Populární retro konzole je opět na scéně

Novinky, ort

Společnost Nintendo již před několika měsíci oznámila, že vrátí do prodeje velmi populární retro konzoli NES mini. Stát se tak mělo na konci tohoto týdne. Nakonec se však novinka objevila na pultech obchodů dříve, než se čekalo. Zakoupit ji je možné již nyní.

BEZ KOMENTÁŘE: Konzole Nintendo Classic Mini NESVideo: Nintendo

 
Článek

Očekává se, že o NES mini bude stejný zájem jako před dvěma roky, kdy šla do prodeje jako úplná novinka. Zájem byl ale tehdy tak obrovský, že se zkrátka na všechny nedostalo. Proto se japonský herní gigant rozhodl přístroj opět nabídnout k prodeji.

Foto: archív výrobce

Nová konzole Nintendo Classic Mini NES

Jedním z hlavních taháků novinky je velmi příznivá cena. V obchodech se totiž podle Zboží.cz NES mini nabízí již od 1473 Kč, což je výrazně méně než v případě současné generace konzolí. Za ty si výrobci naúčtují klidně i několik tisíc korun.

Konzole Classic Mini NES byla původně oslavou 30letého výročí herního systému NES, které bylo právě před dvěma roky. Na první pohled se přístroj skutečně podobá hernímu systému NES. Jak už slůvko mini v názvu napovídá, retro herní systém není tak velký jako původní verze. Jde o zmenšeninu.

Staré hry v moderním pojetí

Nová konzole byla značně přepracována, čehož si uživatelé všimnou hned při snaze o připojení. Novější model má totiž konektor HDMI, který před třiceti lety vůbec neexistoval. Konzoli Classic Mini NES tak půjde poměrně snadno připojit i k moderním televizorům. Nebudou k tomu přitom potřeba žádné obrazové redukce ani nic podobného.

Foto: archív výrobce

Nová konzole Nintendo Classic Mini NES

V balení případní zájemci naleznou kromě samotné konzole také jeden herní ovladač. Druhý půjde k systému přikoupit zvlášť. Připlatit si lidé budou muset také za napájecí adaptér. Ke konzoli totiž bude dodáván pouze USB kabel, nikoliv samotná nabíječka.

Kromě nízké ceny jsou hlavním lákadlem i zmiňované hry. K dispozici je celá řada legendárních titulů – Super Mario Bros., The Legend of Zelda, Metroid, Donkey Kong, PAC-MAN či Kirby’s Adventure.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám