Hlavní obsah

Papírový Mario po 20 letech znovu ožil

Čekání je u konce. Po 20 letech od vydání původního titulu vyšel ve čtvrtek remake původní videohry Paper Mario: The Thousand-Year Door. Klasika z konzole Nintendo GameCube byla převlečena do modernější grafiky, prozkoumat celý papírový svět je možné výhradně na konzoli Nintendo Switch.

Trailer ke hře Paper Mario: The Thousand-Year DoorVideo: archív tvůrců

 
Článek

V tuzemských obchodech bylo možné narazit na titul Paper Mario: The Thousand-Year Door už v minulých týdnech. Šlo však pouze o předobjednávku, jak Novinky.cz upozornily již dříve. První hráči se oficiální cestou dostali k novince až během čtvrtka.

Remake videohry se slavným instalatérem je aktuálně k mání v Česku podle nákupního rádce Zboží.cz, který provozuje společnost Seznam.cz, od 1209 Kč. Cena se ale podle tohoto srovnávače může vyšplhat u některých prodejců klidně až na 1449 Kč.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Paper Mario: The Thousand-Year Door

GTA VI vyjde nejprve pro konzole. Majitelé PC si počkají

Hry a herní systémy

Děj plný zvratů

Děj začíná ve chvíli, kdy se ztratí princezna Peach. Vydala se hledat poklad – legendární křišťálové hvězdy –, ale slehla se po ní zem. A je právě na Mariovi, aby ji zachránil.

Tvůrci slibují děj plný zvratů, během svého putování bude slavný instalatér čelit celé řadě nebezpečí. Už první ukázka dává tušit, že se můžeme těšit na nečekané překážky i záhady, a to doslova na každém rohu. O dobrodružství tedy rozhodně nebude nouze.

Už původní titul byl bezesporu povedený. Remake ale posouvá celý příběh na úplně novou úroveň. Působí, jako byste listovali komiksem, jehož děj ale můžete určovat pomocí tlačítek na ovladači. Úspěch Maria totiž leží doslova ve vašich rukách. Po vizuální stránce se hra opravdu povedla.

Vyvíjet se přitom nebude pouze příběh, ale schopnosti a dovednosti prakticky všech ústředních postav – a to pochopitelně i nepřátel. Soupeře budete muset překonat důvtipem, odvahou i dovednostmi.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Paper Mario: The Thousand-Year Door

Výlet papírovým letadlem

Patrně není potřeba zdůrazňovat, že roli bude hrát úplně každý útok, jak jsme koneckonců u titulů s tímto slavným instalatérem již zvyklí. Počítejte tedy s tím, že budete muset pečlivě načasovat všechny pohyby a reagovat rychle na akce protivníků.

Během svého putování navštívíte starobylé chrámy, husté pralesy, chybět nebude ani nezkrotné moře. Paper Mario: The Thousand-Year Door tedy učaruje i cestovatelům, titul nabídne celou řadu možností, jak cestovat. Co si třeba udělat výlet papírovým letadlem?

Působivě vypadá také možnost zmenšení papírové postavy, abyste se prodrali i těmi nejužšími průchody. I díky tomu ale můžete prozkoumat prakticky celý herní svět, který tento titul nabízí.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Paper Mario: The Thousand-Year Door

Svému nápadu nejprve nevěřil, nakonec díky Minecraftu vydělal miliardy

Hry a herní systémy

Související články

Výběr článků

Načítám