Hlavní obsah

Ochutnávka Poldy 7 vyjde před Vánocemi. Bude zadarmo

Novinky, abr

Ještě před letošními Vánocemi vydají tvůrci ze společnosti Zima software ochutnávku z dalšího pokračování populární české videoherní série Polda. Určena nicméně bude výhradně pro počítače s operačním systémem Windows, stahovat ji však bude možné zcela zdarma.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Polda 7

Článek

„Rád bych vás informoval, že 20. prosince v 8:00 vyjde demoverze nového Poldy 7. Bude ke stažení na našich stránkách polda5.cz zdarma a bude určena pouze pro operační systém Windows,“ prohlásil Petr Svoboda ze společnosti Zima software.

Místo 400 tisíc poslali hráči 1,4 milionu. Česká videohra Polda 7 bude hit

Hry a herní systémy

Podle něj si hráči budou moci ve speciální vánoční edici odehrát první scénu. „Ta bude v plné verzi sloužit jako tutoriál, ale v demoverzi si ji bude moct zahrát bez nápovědy. Poté bude hráčovi umožněno projít se po dalších několika pozadích,“ konstatoval Svoboda.

Polda 7 vzbudil rozruch už letos v létě, kdy tvůrci přiznali, že na dokončení hry nemají peníze. Po dobu 45 dní tak měli na serveru Hithit herní fandové možnost tento kultovní český titul podpořit. Dohromady nakonec přispělo 1209 lidí částkou 1 437 011 korun. Původní záměr byl přitom vybrat pouze 400 tisíc korun, nakonec se ale na bankovním účtu tvůrců sešlo 3,5krát více.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Polda 7

Podle tvůrců bude sedmý díl graficky v podobném duchu jako šestý. „Účast na projektu přislíbil vynikající výtvarník Karel Kopic. V předchozím díle si mnoho z vás stěžovalo na přílišnou jednoduchost, budeme se proto snažit, aby tento díl trochu více potrápil vaše mozkové závity,“ prozradili tvůrci již dříve.

„Příběh se bude točit okolo mimozemského letadla a festivalu zvaného Celebritycon. To je místo, kde se schází mnoho světových celebrit. Budeme je tedy parodovat a dělat si z nich legraci. Nakonec Pankrác opět vyřeší složitý případ a zachrání svět,“ uzavřeli tvůrci.

Vydání finální verze Poldy 7 je naplánováno až na říjen příštího roku.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Polda 7

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám