Hlavní obsah

Nový díl Poldy vyjde v dubnu. Hra přitom měla přijít už letos

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Letos jsme se měli dočkat nového pokračování oblíbené české hry Polda s číslovkou sedm v názvu. Kvůli pandemii koronaviru byla ale hra odložena až na příští rok. Vyjít by měla na jaře, předobjednávky jsou nicméně již v plném proudu.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Polda 7

Článek

Původně měl Polda 7 vyjít již letos v říjnu. „I když jsem byl jeden z těch, kteří situaci z počátku zlehčovali, tak jsem bohužel patřil mezi smolaře s těžším průběhem a hospitalizace byla nevyhnutelná. Kvůli tomu jsem nebyl schopen dva měsíce vůbec pracovat. Zpoždění nabral také můj kolega Honza Fiala, který se stará o výrobu animací a postav,“ prohlásil již v létě producent a programátor Petr Svoboda.

I když se tedy před letošními Vánocemi fanoušci nového dílu nedočkají, mohou si ho alespoň předobjednat. PC verze stojí 699 Kč, skladem by novinku měli mít prodejci 30. dubna.

Slavné české videohry lákají i po letech

Hry a herní systémy
Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Polda 7

Polda 7 vzbudil velký rozruch už loni v létě, kdy tvůrci poprosili herní komunitu o finanční podporu na dokončení hry. Za 45 dní jim nakonec přispělo 1209 lidí částkou 1 437 011 korun. Původní záměr byl přitom vybrat pouze 400 tisíc korun, nakonec se ale na bankovním účtu tvůrců sešlo 3,5krát více. Podporovatelé mohli loni získat hru za 449 Kč, což je méně, než za kolik se bude nabízet v obchodech.

„Příběh se bude točit okolo mimozemského letadla a festivalu zvaného Celebritycon. To je místo, kde se schází mnoho světových celebrit. Budeme je tedy parodovat a dělat si z nich legraci. Nakonec Pankrác opět vyřeší složitý případ a zachrání svět,“ uzavřeli tvůrci.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Polda 7

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám